Matija Habljak/PIxsell
Matija Habljak/PIxsell

Stojković je i dalje izvan pogona, Dinamo neće forsirati njegov povratak

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 22.07.24. | 08:06

Mladi igrač nikako da počne kandidrati za momčad, ali u Maksimiru ne žele niti čuti za prijevremeni povratak

Luka Stojković, kako sad stvari stoje, propustit će i ovotjedne tri, zadnje Dinamove provjere uoči početka sezone. Neće ga biti na terenu protiv Vardara (utorak, 19.00 sati), a teško je očekivati da ćemo ga vidjeti i u jednoj od dvije utakmice protiv Šahtara (petak i subota u 19 sati). Stojković će još malo pričekati s povratkom u normalan trening, prije toga će ovaj tjedan odraditi i kontrolne preglede, da se vidi u kakvom je stanju mišić. I tek onda, ako sve prođe dobro, u Dinamu će ga polako vraćati u 'full program'.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Podsjetimo, Stojković je prošle godine ozlijedio koljeno na zagrijavanju uoči dvoboja protiv Rijeke, prve utakmice u kojoj je trebao biti starter u modrom dresu. Oporavljao se čitavu sezonu, a kad je krenuo trenirati, prije odlaska na pripreme u Austriju, ozlijedio je na treningu mišić i propustio je ponovno pripreme. Prema prognozama mora pauzirati najmanje tri tjedna, što će isteći sredinom ovog tjedna, međutim, u Maksimiru neće brzati. Ako su čekali Stojkovića godinu dana, strpit će se još 10-ak dana, možda i malo više. Stojković bi, načelno, mogao konkurirati za prvo kolo i utakmicu protiv Istre 2.kolovoza, ali onda tu dolazi pitanje forme, fizičke spreme... Izglednije je da će Stojković kandidirati za utakmicu u Osijeku vikend kasnije, naravno, opet je pitanje, u kojoj ulozi, teško da već tada može biti starter.

Inače, Stojkovića svi u Maksimiru jedva čekaju na terenu, od njega se dosta očekuje, premda je jasno da će mu trebati neko vrijeme, možda i koji mjesec da se približi formi i kvaliteti, koju je imao prije ona prve ozljede. Stojković, poznato je, može pokriti više pozicija u momčadi, gotovo svaku od desnog do lijevog krila, navijač su znatiželjni, vjerujemo da je i sam Luka već nestrpljiv, da jedva čeka pokazati što može. Odigrao je Stojković svojih povratničkih 18 minuta protiv Rudeša u zadnjem kolu prošle sezone, trebala je to biti najava odličnog ulaska u novu sezonu, ali, eto, dečko zasad nema sreće. A u Maksimiru nikome ne pada napamet forsirati njegov povratak. Žele da, jednom kad se vrati, to bude za stalno.



Tagovi

Luka StojkovićGNK DinamoSergej JakirovićLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti