REUTERS/Juan Medina
REUTERS/Juan Medina

Mladić

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 30.09.24. | 08:54

Godinu dana stariji, ili bolje rečeno mlađi, Luka je istrčao na isti, neprijateljski travnjak, kao da mu život ovisi o tome. Na kalendaru je crvenim flomasterom zaokružio datum derbija, uz zalijepljene izreske španjolskih novina u kojima su ga godinu dana ranije tjerali u „rezalište“, pa odlučio još jednom začepiti usta svim kritičarima.

Nema tome tako davno, da je Kevin De Bruyne izjavio kako nije obožavatelj statističke rubrike točnih dodavanja.

„Taj pokazatelj je po meni jedan od bezvrednijih. Mislim da za igrače na mojoj poziciji to nije važno, dok je to ipak važnije za defenzivne veznjake. Točnost dodavanje me ne definira kao igrača, jer mogu imati 96 posto točnosti, ali ako dodajem u širinu ili unazad, ili ako pritom nisam kreirao ništa opasno za svoju momčad, ne vidim smisao u tome“, obrušio se kapetan Man. Cityja na dežurne ljubitelje te statističke kolone.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

I možemo se donekle složiti s Belgijcem, koliko ste samo veznjaka vidjeli koji ne preuzimaju rizik, koji se klone okomitih dodavanja i priklanjaju ziheraškoj igri. Evo, i Jadranski derbi je bio dobar primjer takve, ziheraške igri...

Međutim, Kevinova izjava se ne može primijeniti na sinoćnju utakmicu Luke Modrića. Iako je ga je, formalno, Carlo Ancelotti u derbiju protiv Atletica postavio na šesticu, Luka je igrao kao osmica, nerijetko i kao desetka.

Jutro kasnije, španjolski mediji hvale kapetana Reala, koji je, i to valja reći, zabilježio savršenu točnost dodavanja, 58/58. Znate li koliko je veznjaka imalo stopostotnu točnot dodavanja na 40 ili više pokušaja u Ligama petice? Nitko osim Luke.

Eh da, i nije potvrdio De Bruyneovu tezu, jer Modrić je igrao sve samo ne ziheraški. Kreiraoje tri izgledne prilike za pogodak, odradio pet preciznih dugih lopti, četiri puta vraćao posjed Realu.

Ali ono što je najviše fasciniralo u Lukinoj igri je tempo. Treba biti iskren i reći kako je Modrić tražio svoj ritam u prvom dijelu, ali je, kako je utakmica odmicala, bivao sve bolji. Primijetili su to i novinari AS-a koji su ga pohvalili za izvedbu.

„U drugom dijelu je dobio momentum. Sudjelovao je kod gola Militaa. Utakmica ga nije izmorila. Još uvijek ja u dobroj formi i to je pokazao. Odigrao je savršenu utakmicu, imao je 58 od 58 točnih dodavanja“, piše AS.

Na sličnom tragu je i Marca koja je Modrića, uz Judea Bellinghama, proglasila najboljim igračem utakmice, ocijenivši ga osmicom.

„Kapetan i mozak momčadi. Odigrao je sjajnu utakmicu, puno je pomagao Tchouaménija u obrambenom dijelu u drugom dijelu. Njegova nevjerojatna preciznost izvedbe u 39. godini je zapanjujuća“, hvali Modrića Marca.

Prije nešto više od godine dana Real je stradao na Metropolitanu s 3-1, a Modrić je u toj utakmici odigrao ispod svoje razine, pa su mu španjolski mediji nadjenuli etiketu „bivši“. Godinu dana stariji, ili bolje rečeno mlađi, Luka je istrčao na isti, neprijateljski travnjak, kao da mu život ovisi o tome. Kao da je na kalendaru crvenim flomasterom zaokružio datum derbija, uz zalijepljene izreske španjolskih novina u kojima su ga godinu dana ranije tjerali u „rezalište“, pa odlučio još jednom začepiti usta svim kritičarima.

Vezao je konce igre Kraljeva, sprintao, uklizivao, dodavao i diktirao tempo igre. U derbiju koji je sve samo ne jednostavan. Utakmica je to u kojoj fizikalije najviše dolaze do izražaja, a u kojoj te protivnik dočekuje s „nožem u zubima“.

Mirovina? Ne bi išlo. Probajte ga samo, po tko zna koji put, potjerati u penziju. To mu je, valjda je to sada svima jasno, najbolje gorivo. Luka Modrić. Ili bolje rečeno Luka Mladić.



Tagovi

La LigaReal MadridAtletico MadridLuka Modrić

Ostale Vijesti