REUTERS/Juan Medina
REUTERS/Juan Medina

VIDEO Madridski derbi nakon prekida završio slavljem - Barcelone!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 29.09.24. | 23:17

Atletico i Real Madrid odigrali su 1-1 u 8. kolu španjolskog nogometnog prvenstva

Madridski derbi završio je bez pobjednika, domaćini su izjednačili u sudačkoj nadoknadi, a tih 1-1 najviše je slavila – Barcelona, koja je nakon 8. kola španjolskog nogometnog prvenstva ostala tri boda ispred najvećeg rivala.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Kraljevski klub je do 70. minute vodio pogotkom Edera Militaa (64.) nakon akcije koju je začeo Luka Modrić (VIDEO - Arenasčport), ali nedugo zatim igrači su poslani u svlačionicu. Naime, ubrzo nakon Brazilčevog pogotka, navijači Atletica smješteni na dijelu tribina iza vrata suparnika zasuli su Thibauta Courtoisa raznoraznim predmetima. Nije im se svidjelo što je Belgijac pred njima slavio gol suigrača. Između ostalog, na teren je doletjela i vrećica s ostacima - sendviča (VIDEO).

Sudac Mateo Busquets Ferrer potom se oglasio i pokazao put u svlačionicu, a službeni spiker rekao da će prekid trajati 10 minuta, a ponovi li se izgred, utakmica će biti definitivno prekinuta. Domaći trener Diego Simeone zaputio se prema tribinama u pratnji stopera Josea Marije Gimeneza. Atleticov duo molio je navijače da se smire, nakon izlaska igrača iz svlačionica pokazivao rukama na glavu poznatu gestu “pamet u glavu” (VIDEO). I nastavila se utakmica, domaćin je krenuo rizičnije u napad, gosti prijetili kontrama, posebno joker Endrick, no u petoj minuti sudačke nadoknade Correa je zabio za 1-1 (VIDEO), nakon gledanja VAR-a odnosno 3D grafike umjetne imnteligencije odlučenon je da nije bilo zaleđa, u pitanju su bili centimetri (VIDEO). Do kraja utakmice je još pocrvenio Llorente, da derbi bude potpun.

Luka Modrić odigrao je kao kapetan do 86. minute, a u 40. Zaradio javnu opomenu zbog prekršaja.

Dakle, Barcelona je ostala na vrhu ljestvice s tri boda prednosti ispred Reala, iako je u subotu doživila prvi ovosezonski poraz (u Pamploni je Osasuna slavila 4-2 uz dva pogotka Ante Budimira). Atletico Madrid ostao je na trećem mjestu s pet bodova zaostatka za Kataloncima, dok Athletic Bilbao, Mallorca, Villarreal i Osasuna imaju bod manje od momčadi Chola Simeonea. (G)



Tagovi

Atletico MadridReal MadridLuka ModrićLa LigaDiego SimeoneCarlo AncelottiThibaut Courtois

Ostale Vijesti