Slavko Midzor/PIXSELL
Slavko Midzor/PIXSELL

Mladi U19 reprezentativac i kapetan juniora Bochuma karijeru nastavlja u Slavenu

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 13.07.21. | 08:40

U Koprivnici ga čeka žestoka konkurencija...

Ime Gabrijela Čavara je do današnjeg dana bilo poznato samo najzagriženijim fanovima mlađih reprezentativnih uzrasta. 19-godišnji “zadnji vezni” početkom ove godine je debitirao za Hrvatsku U-19 reprezentaciju, a po novome će nositi dres Slaven Belupa, prenosi portal ePodravina.

Čavar je rano s roditeljima preselio u Njemačku gdje je ubrzo krenuo trenirati nogomet u redovima lokalnog Munstera, prije prelaska u nogometšu školu Bochuma, gdje je dogurao sve do seniora. Upisao je jedan nastup prilikom prijateljskog ogleda s Kolnom, usput zabivši i jedan pogodak. Ugovor mu je istekao i u Koprivnicu stiže kao slobodan igrač.

Iako tek treba zaraditi iskustvo pravih seniorskih minuta, Čavar se može pohvaliti kako je u Bochumu u mlađim uzrastima nosio kapetansku vrpcu, a sve do prošle sezone je u svojoj U17 ekipi Bochuma bio standardni prvotimac. Taj status je potom izgubio, no Slaven mu je dao šansu u 1.HNL.

Novi trener Dean Klafurić ima veliki broj mladih igrača na raspolaganju. Luka Liklin, Nikola Turanjanin i Matija Vuić samo su neka od imena koja će konkurirati za prijeko potrebne minute.

Inače, Čavar je rođen u Njemačkoj, no kako je rekao ranije ove godine u intervjuu za kroativ.at, ni u jednom trenutku nije dvojio čiji dres bi htio nositi.

“Cijela obitelj je bila jako ponosna, ne samo moji roditelji, već i moja baka, stric… Svi su bili jako, jako sretni radi poziva u reprezentaciju. Kod nas se u kući uvijek pričao hrvatski, tako da sam od samoga početka bio siguran za koga želim nastupati” zaključuje Čavar koji će sada biti još bliže izborniku Joeu Šimuniću. Po novome, s U19 reprezentacijom radi i Niko Kranjčar. Čavar ima sjajne predispozicije da se razvije u pravog igrača.


Tagovi

Slaven BelupoBochumhrvatska U19 nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti