Screenshot
Screenshot

Mladi Osijekov vratar primio pehar od Subašića i sad odlazi u Bundesligu!?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 08.04.24. | 13:00

Osijek ima nekoliko kvalitetnih, mladih vratara, jedan od njih mogao bi već na ljeto napustiti Pampas

Osijekova nogometna Škola, nadaleko je bila poznata po napadačima, no, u zadnje vrijeme na Pampasu ne manjka ni mladih vratara. Priliku je protiv Rudeša, nakon ozljede Marka Malenice, dobio Franko Kolić (21), Marko Barešić (24) ozlijeđen je i svoju priliku još nije dočekao, a na vrata već kucaju novi talenti. Tin Sajko (20), vratar je mlađih selekcija Hrvatske, kao i Jan Hlapčić (18) i najmlađi među njima Petar Katalinić (17). A upravo on bi prvi mogao i napustiti Osijek.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, Katalinić je proteklog vikenda proglašen je najboljim vratarom turnira 'Hrvoje Ćustić' u Zadru, turnira za igrače U18 kategorije. On, kao jedan od najmlađih, proglašen je najboljim vratarom i iz ruku Danijela Subašića primio je zasluženi pehar. A, kako doznajemo, baš zbog Katalinića su u Zadru bili skauti dva njemačka bundesligaša, koji bi ga odmah u lipnju željeli dovesti u svoje 'gnijezdo'. Zasad su imena klubova nepoznanica, ali zna se da Katalinić nije daleko od odlaska s Osijeka.

Njegova situacija, na neki način, podsjeća na onu Dominika Kotarskog svojevremeno u Dinamu. Svi su znali da je talentiran, da ima reprezentativni potencijal, ali red pred Dinamovim vratima bio je dugačak i kvalitetan i Kotarski je znao da će teško dočekati priliku. Otišao je u Ajax, potom preko Gorice do PAOK-a i reprezentacije. Katalinić bi, prema našim informacijama, mogao krenuti sličnim putem, preko Njemačke, iako se spominju i klubovi iz drugih država i jakih europskih liga. No, bundesligaši su, čini se, trenutno najuporniji. (T.N.)



Tagovi

NK OsijekDanijel SubašićPetar KatalinićHrvatska nogometna ligahrvatska U17 nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti