Screenshot
Screenshot

Mitrović je imao sreće, mogao je proći kao Eduardo! Suci će na 'hlađenje' zbog starta Brune Gode?

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 22.04.24. | 09:30

Rijeka je uvjerljivo svladala Goricu (3-0), ali i dan poslije priča se o 'krvničkom' startu riječkog braniča

Rujevica u transu, Rijeka 'gazi' sve pred sobom, nova žrtva riječkog šampionskog vlaka bila je Gorica. Uvjerljivih, neupitnih 3-0 i povratak na vrh HNL-a, koji je na dva sata Riječanima 'preoteo' Dinamo. Treći pogodak za Riječane zabio je Bruno Goda, slabijom, desnom nogom, još jednom je pokazao da se dobro snalazi u suparničkom šesnaestercu. No, po mnogima, Goda u tom trenutku nije više trebao biti na travnjaku!

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Naime, i dan poslije, iako nitko ne dovodi u pitanje riječku pobjedu, priča se o 'krvničkom' startu Gode na Goričina napadača Josipa Mitrovića. Goda je uklizao na loptu, uspio je izbiti, ali je pritom grubo, jako oštro startao i na Mitrovićevu stajnu nogu. Usporena snimka pokazala je pravu brutalnost tog starta, samo slučajno Mitrović je prošao bez teže ozljede, a mogla je biti pogubna. Na isti način stradao je svojevremeno Eduardo da Silva u dresu Arsenala, kad mu je na sličan način uklizao Birminghamov Martin Taylor. Eduardu je noga puknula na dva mjesta, ozljeda mu je obilježila nastavak karijere. I Mitrovićeva noga se savinula pod Godinim naletom, ali je, srećom, ostala 'na mjestu'.

Naravno da u Godinu startu nije bilo namjere, ali to ne umanjuje iznenađenje da mu sudac Mateo Erceg nije pokazao niti žuti karton, iako će se mnogi složiti da je Goda mogao (i trebao) dobiti i direktan crveni karton! Nije se javio niti Duje Strukan iz VAR sobe, što ovu odluku čini još manje objašnjivom. U vrijeme kad više nema javnih sudačkih analiza, kad se ne zna niti tko vodi Sudačku komisiju, pitanje je tko će uopće analizirati suđenje u zadnjim kolima HNL-a, kad je ulog najveći i svaka odluka pod posebnim povećalom. Ipak, neslužbeno se priča da bi i Erceg i Strukan mogli dobiti negativne ocjene za svoju izvedbu na Rujevici, da bi mogli na 'hlađenje'.

Derbi Rijeke i Dinama 5.svibnja na Rujevici sudit će strani suci, no, sve ostale utakmice presuđivat će domaći arbitri. Koji su, očito, nakon odličnih predstava stranih sudaca i svega što se događalo ovog proljeća, pod dodatnim pritiskom. Najviše ih 'muči' što puno važnih igrača Dinama i Rijeke uoči međusobnog dvoboja na Rujevici ima dva žuta kartona, Goda je jedan od njih. Svaki žuti karton, a pogotovo crveni, nekome od njih, mogao bi utjecati na rasplet borbe za naslov pa možda i kod samih sudaca postoji 'kočnica'. Međusobni derbi sudit će stranci, no domaći arbitri moraju paziti da u ostalim utakmicama nekom odlukom, bez namjere, ne pomognu ikome. Goda se doista izvukao, Mitrović je dobro prošao, HNL ide dalje, Dinamo u Varaždin, Rijeka u Kranjčevićevu... Suci će imati važnu ulogu, moraju biti odlučni, hrabri, čvrsto se držati kriterija, a ne upadati u kalkulacije! Ako će se voditi time da nijednom igraču od dva kluba u borbi za naslov ne dodijele treći žuti, da ih tako ne bi 'oštetili', to neće biti dobra politika, opet će izazvati kontroverze.



Tagovi

HNK RijekaHNK GoricaBruno GodaJosip MitrovićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti