Marko Lukunić/PIXSELL
Marko Lukunić/PIXSELL

Pogled u budućnost: Kome zbog trećeg žutog prijeti neigranje derbija sezone Rijeka - Dinamo?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 22.04.24. | 08:01

Utakmica koja može odlučiti prvaka igra se na Rujevici 5. svibnja, a prije toga Riječani idu Lokomotivi, a Zagrepčani Varaždinu

Veliki derbi koji može odlučiti o prvaku Hrvatske se približava, bit će 5. svibnja vatreno na Rujevici, no Rijeka i Dinamo moraju odigrati prije toga još jedno kolo.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Oba kluba gostuju, vodeća Rijeka kod Lokomotive što je zahtjevno gostovanje za trupe Željka Sopića, dok Dinamo Sergeja Jakirovića igra u Varaždinu predstojeći vikend.

Ima još do derbija, no uvijek je zanimljivo pobrojati kome sve prijeti neigranje najvažnije utakmice zbog potencijalnog trećeg žutog kartona.

Istina, oba trenera imaju širok kadar, pa je tako Rijeka uspješno prošla Goricu bez Lindona Selahija koji je imao tri žuta, dok u Dinamu protiv Lokosa nije bilo Maura Perkovića iz istog razloga.

Poduža je Rijekina lista igrača s tri žuta kartona, na popisu ih je čak deset koji se moraju pričuvati u Kranjčevićevoj kako bi bili prisutni kao akteri na Rujevici. Dakle, dva žuta imaju: Emmanuel Banda, Bruno Bogojević, Danilo Veiga, Emir Dilaver, Niko Galešić, Bruno Goda, Veldin Hodža, Franjo Ivanović, te dvojac reprezentativaca – Marko Pjaca i Nediljko Labrović.

Izostanak nekoga od njih bio bi hendikep za Riječane, ali i u Dinamu imaju važnih igrača koji se moraju pričuvati u Varaždinu.

Jedan od njih je Josip Mišić, no on zbog ozljede vjerojatno neće igrati. Dva žuta imaju još Arijan Ademi, Mahir Emreli, Stefan Ristovski, Gabriel Vidović, Moreno Živković i Sandro Kulenović koji je u posljednje vrijeme u sjajnoj formi.

Ljubitelji nogometa, voljeli bi vidjeti obračun za prvaka u najjačim sastavima, pod uvjetom da netko ne kiksa u sljedećem kolu, no u svakom slučaju to je utakmica sezone u HNL-u, svi žele biti dio povijesnog dvoboja.



Tagovi

HNK RijekaGNK DinamosuspenzijaŽeljko SopićSergej JakirovićMarko PjacaNediljko LabrovićSandro KulenovićRujevicaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti