Foto: Germanijak
Foto: Germanijak

Mediji ga smijenili, ali još uvijek ništa nije potpisano: Bjeličin odvjetnik dolazi u Istanbul raskinuti ugovor

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 08.10.23. | 11:26

Turski novinari šuškaju i koliko bivši trener Dinama i Osijeka traži za raskid ugovora, a poznato je i tko bi trebao postati novi strateg Trabzonspora kad se Bjelica potpiše na 'sporazumni raskid'.

Za 10 dana je Nenad Bjelica trebao proslaviti svoju polugodišnjicu na klupi Trabzonspora. No, torta se neće naručivati! Naime, izgleda kako je njegova turska avantura završila. Očekuje se da će ugovor uskoro biti raskinut, a navijači, koji su ga ne tako davno uzdizali na pijedestal nakon pobjede nad Besiktasom, sada jedva čekaju da se Bjeličin ugovor okonča i da se mogu okrenuti drugim opcijama.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bjelici su presudili porazi od Hatayspora i Adane Demirspor. Sudbina se poigrala da momčad koja je izbacila Osijek iz Europe na kraju bude i kap koja je prelila čašu da Ertuğrul Doğan hrvatskom strategu okrene 'palac dolje'.

Jedini pogodak na utakmici osmog kola između Adane i Trabzonspora postigao je Nani, legendarni Portugalac koji je ljetos stigao u Süper Lig nakon jednogodišnje avanture u Australiji. Iako mu je 36, nekadašnje krilo Manchester Uniteda u svojim nogama očito i dalje ima dinamita, a njegov je pogodak Adanu odveo na treće mjesto prvenstva. Nije taj poraz toliko naljutio navijače koliko sama igra Trabzonspora. Uostalom, činjenica da je 'jedinica' gostiju bio najbolji igrač utakmice najbolje svjedoči tome kako je Trabzon izgledao...

Poraz od Hatayspora također je bilo 'teško progutati'. Vodio je Trabzon 2-0 do 72. minute, a onda je krenuo preokret domaćina koji je do pobjede stigao u 90+7. minuti kad je Dele-Bashiru postigao pobjednički pogodak. U Turskoj se ne živi od 'starih zasluga', pobjeda nad Besiktasom zaboravila se svega dan ili dva, a budući da su od iste prilično narasli apetiti navijača, povratak u realnost u naredna tri kola nije im dobro sjeo.

Turski mediji još su u subotu smijenili Bjelicu. Javljali su se kolege iz Sports Digitalea, pitali nas za informacije, ali nismo im mogli dati konkretne odgovore. No, oni su 'iskopali' neke stvari koje su sada u fokusu tamošnje sportske javnosti. Naime, Bjelica trenutno nije u Turskoj, odlazak je isplanirao i prije poraza od Adane budući da sada slijedi reprezentativna pauza. Ali, kako je Bjelica otišao, tako je u Tusku stigao njegov odvjetnik koji će danas s predsjednikom pokušati pronaći model raskida ugovora.

Prema neslužbenim informacijama, Bjelica navodno za raskid traži oko tri milijuna eura. Turski mediji ne pišu, ali u neformalnom razgovoru ističu kako vjeruju da će njegove želje biti ispunjene. Naravno, 100 tisuća gore, 100 tisuća dolje...

Budući da je riječ o pozamašnom iznosu, ljudi koji pobliže prate zbivanja u Trabzonsporu govore nam kako će klub platiti otpremninu preko svojih sponzora. Naravno, ne treba to uzeti zdravo za gotovo, ali oni su sada 'u žiži', vjerojatno znaju o čemu pričaju.

Na njegovo mjesto trebao bi doći Abdullah Avcı, iskusni stručnjak koji je vodio Trabzonspor dvije i pol godine prije nego li je smijenjen te je onda na njegovo mjesto instaliran – Nenad Bjelica. Avcı je ranije vodio Besiktas i Basaksehir, dvije godine bio je turski izbornik, a njegovim potencijalni, odnosno vjerojatni povratak, navijače prilično veseli.

No, priča još uvijek nije završena, odnosno još uvijek ništa, baš kao ni jučer, nije potpisano. Više informacija očekuje se u narednih 24 sata, ali kad je riječ o tako velikoj otpremni (s tim da, jasno, cifra s kojom Turci barataju ne mora biti 100 posto istinita), često se naiđe na probleme. Jedna strana vući će na svoju, druga na svoju stranu. Bjelica? On će uskoro biti bez kluba. Na klupi Trabzona upisao je osam pobjeda i osam poraza, što znači da odlazi s 1.50 osvojenih bodova po utakmici. U nekim sredinama to nije loše, ali u Trabzonu, gdje navijači sanjaju naslov prvaka, možda ipak je trebalo napraviti malo više... (I.A.S.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Nenad BjelicaTrabzonsporSuper Lig

Ostale Vijesti