Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL
Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Mavrović: Volio bih da mi suci objasne crveni karton ako na prvenstvu nema VAR-a

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 25.01.22. | 21:25

Mavrović i Luketin složni - Rusija je bila bolja, a sada idemo po pobjedu protiv Slovačke

Hrvatska futsal reprezentacija izgubila je od Rusije u drugoj utakmici na Europskom prvenstvu u Nizozemskoj s 0:4. Hrvatska je rano primila pogodak nakon isključenja Vedrana Matoševića.

"Čestitke Rusima na zasluženoj pobjedi. Otvorili smo utakmicu na najgori način. Dobili crveni karton, ostali bez igrača i primili gol. Kada igraš protiv ovakvog favorita potrebno je što duže ostati u egalu. Ne volim govoriti o suđenju, ali na ovom prvenstvu nema VAR-a. Matoševiću je pokazan žuti karton, a nakon pola minute crveni", rekao je Marinko Mavrović za kamere HNS-a.

Hrvatska je u trenucima djelovala dobro, no kvaliteta Rusa je presudila...

"Probali smo uspostaviti igru, Tusi su fantastični, igraju brzo, lome te. Zato i jesu među glavnim favoritima za naslov. No, taj rani crveni karton je presudio. Ostali smo bez Matoševića u ključnoj utakmici za drugi krug. Na kraju je prelomio taj treći gol, u zadnjoj minuti prvog dijela. Primili smo gol za 0:3 i bilo nam se teško vratiti".

Hrvatska za prolaz u drugi krug mora pobijediti reprezentaciju Slovačke, to je potvrdio i izbornik u izjavi.

"Veliki dobitak mi je Josip Jurlina, on je naš najmlađi igrač kojeg sam vodio na U19 Euru u Latviji. Odigrao je bez respekta, s puno kretnji. Nadam se da će i protiv Slovaka dobro nadomjestiti Matoševića. Dobar je bio i Postružin, radi dobar pritisak, uvijek je na liniji lopte. Dobar je bio i Marinović. Sada se moramo regenerirati i dobiti Slovake", rekao je za kraj.

Za UEFA-inu stranicu izjavu je dao i hrvatski vratar Žarko Luketin.

"Rusija je bolja momčad od Hrvatske, nikad ih nismo pobijedili. Sada moramo pobijediti Slovačku. Nikad nisam zadovoljan akda izgubimo. Nismo bili dobri, a još sam skrivio jedan gol. Čestitam Rusima na pobjedi".

Utakmica protiv Slovačke igra se u subotu u Groningenu u 14:30.


Tagovi

Hrvatska futsal reprezentacijaruska futsal reprezentacijaMarinko MavrovićŽarko Luketin

Ostale Vijesti