Grgo Jelavic/PIXSELL
Grgo Jelavic/PIXSELL

Hrvatska u drugoj minuti ostala bez igrača, pa primila četiri gola

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 25.01.22. | 19:00

Rusija prejaka za Futsal Vatrene.

Hrvatska reprezentacija ni u 10. međusobnom službenom susretu nije uspjela pobijediti Rusiju. Za razliku od posljednja tri susreta, u kojima je Hrvatska dvaput izvukla remi (2:2) i jednom izgubila s 3:4, Rusi su danas bili nemilosrdni i slavili s 0:4.

Utakmicu je usmjerio crveni karton Vedrana Matoševića u 2. minuti. Rusija je iskoristila igru s igračem više i rano povela, a do kraja odmora imala je prednost od tri razlike. Konačni rezultat postavio je dvostruki strijelac Artem Antoškin u drugom dijelu.

Rusija je Hrvatsku nadigrala prije svega visokim tempom. Futsal Zbornaja nije stvorila previše šansi, ali je tempom i efikasnošću slomila izabranike Marinka Mavrovića. Hrvatska je u trenucima djelovala dobro, ali s niti jednim od pokušaja nije uspjela slomiti Dimitrija Putilova.

Hrvatska će svoj prolaz u četvrtfinale tražiti u posljednjem kolu protiv reprezentacije Slovačke. Posljednja utakmica skupine igra se u subotu u 14:30 u Groningenu uz izravni prijenos na HRT-u 2.

Prije dvoboja nije bilo sigurno hoće li Tihomir Novak biti spreman za utakmicu, no hrvatska 'desetka' stisnula je zube i na kraju odigrala dobru dionicu. U sastavu Rusije nije bilo ozlijeđenog Edera Lime, a od prekršaja Matoševića u drugoj minuti ni Robinha.

Rusija je otvorila utakmicu s nekoliko udarca s distance i poludistance, a već u drugoj minuti dogodio se ključni dio prvog dijela. Vedran Matošević nehotično, ali grubo startao je na Robinha. Oba igrača morala su napustiti igru, Robinho zbog ozljede, a Matošević zbog crvenog kartona. To je značilo da je Hrvatska – dvije minute ili do prvog gola – morala igrati s igračem manje. Nažalost, s igračem manje izdržali smo tek minutu. 

Artem Anoškin, ruski branič koji je u prvoj utakmici protiv Slovačke zabio hattrick, sada je načeo i Žarka Luketina te vratio Hrvatskoj igrača u polje prije željenog vremena. Nakon primljenog pogotka Hrvatska je primirila stanje na terenu, neko vrijeme igralo se bez prigoda, a onda su Hrvati krenuli napadati. Pucali su Franco Jelovčić i Tihomir Novak, nakon dobre kontre i Kristijan Porstužin, no Dimitri Putilov bio je nesavladiv.

Unatoč pritisku Hrvatske, Rusi su kontrolirali stanje na terenu, a onda su u 12. udvostručili svoju prednost. Paulinho je primio loptu, oslobodio se Kristiana Postružina i zakucao u rašlje za 2:0 vodstvo Futsal Zbornaje. I nakon drugog primljenog gola Hrvatska je preuzela prividnu kontrolu nad ukakmicom, probali su Dario Marinović i Josip Jurlina, priliku je imao i Jelovčić, no umjesto našeg gola, i odlaska na odmor s minimalnim zaostatkom, Rusija je zabila za 3:0.

Daniil Davidov i Ivan Čiskala dobro su kombinirali, potonji je izbio sam pred Luketina i 'potkopao' loptu za prednost od 3:0.

Rusija je početkom nastavka zamalo zabila i četvrti, Čiskala je gromovito opalio, no Luketin paradom brani. Pitanje pobjednika bilo je riješeno u 26. Luketin je izašao s loptom, Nijazov mu je oduzima, dodaje do Antoškina koji na prazna vrata zabija svoj peti gol na turniru.

U futsalu se u 14 minuta može dogoditi puno toga, no Rusija je ipak prejaka reprezentacija da bi ispustila takvu prednost od u trenucima dobre, ali ipak jalove Hrvatske. Do kraja utakmice nismo vidjeli puno. Rusija je sigurno kontrolirala susret, ne dozvolivši Futsal Vatrenima da se pogotkom vrate u susret. Hrvatska je jalovo pokušavala, ali na kraju nije uspjela stići niti do počasnog pogotka.

Pred Hrvatskom je odlučujući dvoboj za drugi krug protiv Slovačke u Groningenu u subotu (14:30).

Ziggo Dome, Amsterdam

Hrvatska – Rusija 0:4 (Antoškin 3', 26', Paulinho 12', Čiskala 20')


Tagovi

Hrvatska futsal reprezentacijaRusijaruska futsal reprezentacija

Ostale Vijesti