Murod Yusuf/Pressphoto.uz/PIXSEL/PIXSELL
Murod Yusuf/Pressphoto.uz/PIXSEL/PIXSELL

Mavrović: „Ova razina ne oprašta slabu realizaciju“, Jelovčić: „Moramo postati stalni sudionici velikih natjecanja“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 27.09.24. | 18:48

Hrvatska se oprostila od Svjetskog prvenstva 0-2 porazom od Argentine u osmini finala...

Unatoč ravnopravnoj igri i većem broju udarca, hrvatska reprezentacija u futsalu izgubila je od puno konkretnijeg svjetskog viceprvaka i, treba priznati, zasluženo završila svoj put u Uzbekistanu...

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Golovi kakve smo primili se na ovakvoj razini nam se ne smiju događati. Kroz cijeli turnir mučili smo se s realizacijom, pa tako i danas, a to se na ovakvom nivou ne oprašta. Danas smo bili dobri, igrali smo kao jedan, ali na kraju trebamo čestitati Argentini na pobjedi i prolazu. Za nas je ovo Svjetsko prvenstvo bilo veliko iskustvo. Kako je turnir odmicao bili smo sve bolji, unatoč zdravstvenim problemima koji su nas pogodili. Sve u svemu, bilo je lijepo sudjelovati na Svjetskom prvenstvu nakon 24 godine pauze. Sada se okrećemo kvalifikacijama za Euro", rekao je nakon utakmice Marinko Mavrović, a slično razmišlja i jedan od dvojice kapetana reprezentacije Franco Jelovčić.

"Bili smo dobri, 'živi' cijelu utakmicu. Za još bolji dojam nedostaje nam barem gol. Imali smo dosta šansi, ali lopta nije htjela u gol. Ostaje žal zbog tog Tajlanda, utakmice u kojoj smo dominirali i koju smo trebali pobijediti. Tada ne bi išli na Argentinu već u osmini finala. Imamo materijala za analizirati, igrali smo s Brazilom i Argentinom, dvije najjače reprezentacije svijeta. Uvijek možemo bolje. Trebamo vidjeti kako možemo biti još bolji, u čemu možemo napredovati. Cilj Hrvatske mora biti da bude stalni sudionik velikih natjecanja. Tada ćemo imati potrebno iskustvo, a vjerujem da ćemo dobiti i bolji status kod sudaca", rekao je Jelovčić za kamere HTV-a.

Hrvatska reprezentacija u narednim će se danima vratiti u Hrvatsku, a nova sezona HMNL-a počinje 13. listopada utakmicama polufinala Superkupa kojeg je domaćin prvak Futsal Dinamo. (N.R.)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.




Tagovi

hrvatska futsalska reprezentacijaargentinska futsal reprezentacijaFutsalSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024svjetsko prvenstvo u futsaluMarinko MavrovićFranco Jelovčić

Ostale Vijesti