Murod Yusuf/Pressphoto.uz/PIXSEL/PIXSELL
Murod Yusuf/Pressphoto.uz/PIXSEL/PIXSELL

VIDEO Počeci poluvremena bili su kobni, Hrvatska se oprostila od Svjetskog prvenstva

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 27.09.24. | 18:33

Iako je Hrvatska igrački parirala Argentini, imala na kraju i više udaraca na gol, svjetski viceprvak iskoristio je manjak koncentracije u hrvatskoj obrani i nije dozvolio našoj reprezentaciji gol i povratak u utakmicu....

Hrvatska reprezentacija u futsalu oprostila se od Svjetskog prvenstva u Uzbekistanu nakon 0-2 poraza od Argentine u osmini finala turnira. Hrvatska je po jedan pogodak primila na početku oba poluvremena, a Argentinci su odličnom obranim zaključali svoju obranu i Hrvatskoj pružili tek nekoliko izrazitih šansi.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Iako je Hrvatska odigrala naizgled ravnopravnu utakmicu, u kojoj je imala čak i više udaraca na suparnički gol, Argentinci su bili puno konkretniji. Osim dva pogotka, svjetski viceprvaci imali su više matnih prilika od Hrvatske koja je danas odigrala dobro, ali su nas manjak koncentracije na početku oba poluvremena te nedostatak konkretnosti u napadu koštali plasmana u četvrtfinale

Mavrović danas nije mogao računari na suspendiranog Marka Kuraju i bolesnog Davida Mataju te smo igrali sa skraćenom rotacijom u odnosu na Argentince. Hrvatski izbornik krenuo je u utakmicu sa Zoranom Primićem na golu i ‘Dinamovom’ četvrorkom – Novak, Čekol, Postružin, Perić.

Hrvatska je dosta loše ušla u utakmicu. Južnoamerikanci su prvi zaprijetili preko Tobarda, ali je udarac argentinskog ‘veterana’ otišao kraj gola, no već u 90. sekundi Gaučosti su poveli. I to ne nakon izigrane akcije ili individualne majstorije, već nakon što je lopta preletjela Tihomira Novaka koji nije dostigao centaršut vratara Sarmienta, a Alan Brandi, praktički s tjemenom, matira Primića za vodstvo Argentine.

Hrvatska se ipak brzo posložila i do kraja prvog dijela gledali smo jednu izjednačenu utakmicu u kojoj su naši reprezentativci više držali loptu u svojim nogama i imali više udaraca na suparnički gol, ali su dvije najbolje prilike na poluvremenu pripale Argentincima. Prva, nakon što je Borruto pobjegao hrvatskoj obrani, ali je umjesto u mrežu pogodio okvir Primićevog gola, a druga nakon što je Claudino 'odglumio Iliju Sivonjića' i praktčki na crti spriječio čisti pogodak svoje momčadi.

Hrvatska je u prvom dijelu imala jalovi posjed i dosta udaraca, probali su Kristian Čekol, Luka Perić, Kristijan Postružin, a jedinu izrazitu šansu kreirali smo nakon što je Antonio Sekulić okrenuo čuvara i pucao, nažalost, ravno u Sarmienta.

Argentina je nastavak utakmice otvorila s visokim presingom s kojim se Hrvatska, posebno u početnim minutama drugog dijela, dosta teško nosila, kao i s argentinskim pivotom Matiasom Rosom koji je u 23. minuti oduzeo Josipu Jurlini loptu i zabio iz blizine za 2-0 vodstvo Argentine. Ponovno nas Argentinci nisu izigrali, već je gol pao zbog slabe koncentracije naših igrača.

Hrvatskoj je trebalo neko vrijeme da ponovno preuze loptu u svoje noge, a u 28. minuti Luka Perić promašio je najveću priliku Hrvatske u dotadašnjem dijelu utakmice, opalio je volej, ali se lopta od grede odbila u gol-aut. Nekoliko minuta kasnije Perić se našao u još jednoj odličnoj prilici, ali je Hrvatska umjesto gola dobila samo korner. Argentinci opet prijete u 34. kada je Rosa iz blizine pokušao efektno zabiti petom, ali je pucao kraj gola.

Posljednje četiri minute Hrvatska je igrala s golmanom-igračem. Hrvatska je u takvom omjeru snaga imala nekoliko pokušaja, ali Argentinci su danas bili obrambeno impresivni. Ostavili su Futsal Vatrene za nula postignutih pogodaka i zasluženo prošli dalje.

Sažetak utakmice možete pogledati OVDJE (Fifa Plus)

Argentina - Hrvatska 2-0

Humo Arena, Taškent

Strijelci: 1-0 Brandi (2., Sarmiento), 2-0 Rosa (24.)

Argentina: Sarmiento, Taborada, Claudino, Vaporaki, Brandi, Kravetzky, Plaza, Corso, Rripodi, Alemany, Rosa, Gauna, Borruto, Arrieta

Hrvatska: Primić, Novak, Čekol, Perić, Postružin, Bašković, Kustura, Vukmir, Jelovčić, Marinović, Sekulić, Jurlina.

Sudac: Anatolij Rubakov

Žuti kartoni: Taborada, Vaporaki (Argentina) / Čekol, Jelovčić, Sekulić (Hrvatska)

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Futsalsvjetsko prvenstvo u futsaluSvjetsko prvenstvo u futsalu 2024hrvatska futsalska reprezentacijaargentinska futsal reprezentacija

Ostale Vijesti