Luka Stanzl/PIXSELL
Luka Stanzl/PIXSELL

Mavrović objavio popis putnika za Uzbekistan: „Iz dana u dan podižemo razinu forme“

Vrijeme Čitanja: 2min | uto. 20.08.24. | 12:58

Hrvatsku u Uzbekistanu očekuju najmanje tri utakmice...

Hrvatska će od 14. do 20. rujna odigrati tri utakmice grupne faze Svjetskog prvenstva koje se do 6. listopada održava u Uzbekistanu. Suparnici Futsal Vatrenih na Futsal Mundijalu su Tajland, Brazil i Kuba, a u nokaut fazu natjecanja proći će dvije najbolje momčadi svake skupine te četiri od šest najboljih trećeplasiranih reprezentacija.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Izbornik Hrvatske objavio je popis sudionika koji će se sučeliti Mađarskoj u Budimpešti 25. kolovoza, kao i popis igrača koji će otputovati u Uzbekistan.

Na Mavrovićevom popisu našli su se sljedeći igrači:

Filip Bašković (Novo Vrijeme), Zoran Primić (Square), Ante Piplica (Futsal Dinamo), Kristian Čekol (Futsal Dinamo), Duje Kustura (Olmissum), Kristijan Postružin (Bubamara Cazin), Luka Perić (Bubamara Cazin), Marko Kuraja (RFS Futsal), Josip Jurlina (Olmissum), Niko Vukmir (Stanoinvest Futsal Pula), Dario Marinović (Torcida), David Mataja (Stanoinvest Futsal Pula), Mateo Mužar (Futsal Dinamo), Tihomir Novak (Futsal Dinamo), Franco Jelovčić (Torcida), Antonio Sekulić (Anderlecht).

Pretpozivi su poslani vrataru Olmissuma Vinku Rozgi te igračima Manolu Biliću (Futsal Pula), Mari Đurašu (Square) i Nikoli Gudasiću (Futsal Dinamo).

Na popisu reprezentativaca nalaze se igrači koji su 'izvukli' kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo, a naknadno je kadru priključen i Tihomir Novak (37) jedan od najboljih hrvatskih igrača koji je posljednje dvije sezone vodio Dinamo do naslova prvaka Hrvatske.

Podsjetimo, Hrvatska je krajem kolovoza u Teheranu trebala odigrati dvije prijateljske utakmice protiv reprezentacije Irana, jedne od najjačih na svijetu, no dvoboji su otkazani zbog sigurnosnih razloga, odnosno nepovoljne političke situacije u jednoj od najjačih svjetskih futsalskih nacija.

“Pripreme teku prema predviđenom planu i programu. Malo nas je poremetilo otkazivanje utakmica protiv Irana koje bi bile jaka provjera pred nastup na Svjetskom prvenstvu, ali zahvalni smo Mađarskoj koja nam je izašla u susret pa ćemo uspjeti odigrati generalku uoči završnog dijela priprema u Slavonskom Brodu od 2. rujna, kad će nam se priključiti i Antonio Sekulić koji je trenutačno s klubom na turniru u Vijetnamu. Igrači su maksimalno motivirani i fokusirani na rad, iz dana u dan podižemo razinu forme i vjerujem da će momčad kad počne prvenstvo biti u optimalnom stanju”, rekao je izbornik Marinko Mavrović za službene kanale HNS-a.

Hrvatska će prvu utakmicu na Svjetskom prvenstvu odigrati 14. rujna u Buhari protiv Tajlanda, uslijedit će dvoboj s Brazilom 17. rujna, također u Buhari, a treća utakmica u skupini, protiv Kube, na rasporedu je 20. rujna u Taškentu. Plasman u osminu finala osigurat će dvije najbolje momčadi iz svake skupine te četiri najbolje trećeplasirane reprezentacije.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatska futsal reprezentacijaFutsalMarinko Mavrović

Ostale Vijesti