Matanović: „Ovo je bio moj san od kada sam bio dijete“; Gvardiol: „Za ovaj sustav treba vremena“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 05.09.24. | 22:54

Hrvatska je unatoč dobroj igri izgubila od Portugala na Da Luzu s 1-2. Svoj prvi nastup za A reprezentaciju danas je zabilježio Igor Matanović, a još jednu sjajnu partiju odigrao je i Joško Gvardiol.

Iako je Hrvatska izgubila od Portugala s 1-2, odigrala je jako dobru utakmicu i čini se dobila jedan jako veliki dobitak. Igor Matanović debitirao je u A reprezentaciji Hrvatske i u pola sata na terenu pokazao dosta toga. Uputio je čak pet udaraca i osvojio oba zračna duela.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Teško je pronaći prave riječi. Imali smo šanse da pobijedimo, ali Portugal je na kraju zasluženo pobijedio. Najveći cilj svakog Hrvata je zaigrati za reprezentaciju. Uvijek sam, još od kada sam bio dijete, sanjao zaigrati za reprezentaciju. Ovo je moj san. Uvijek ću ostaviti srce na terenu za reprezentaciju. Sada se okrećemo Poljskoj u Osijeku. Već gledamo prema toj utakmici", rekao je mladi napadač Eintrachta.

Izjavu nakon utakmice dao je i Joško Gvardiol koji je također bio odličan. Igrao je lijevog stopera, ali u napadačkom segmentu igre i 'osmicu'.

"Sigurno da nismo zadovoljni porazom jer smo htjeli otvoriti pobjedom, ali ima još puno utakmica. Probat ćemo analizirati, igrali smo nešto drugačije nego inače, ali ne tražimo alibije. Kada primimo dva gola teško se vraćati, pogotovo u gostima, ali kod kuće idemo na tri boda."

Novi sustav?

"Ono što mogu reći je da imamo kvalitetnih obrambenih igrača i jedino je logično bilo da probamo iskoristiti maksimalno svakoga, treba za tu formaciju puno vremena, ali nakon dva gola teško se vratiti. To je nešto što sam igrao u Leipzigu, osjećam se tu odlično, a sada se prisjećam," rekao je i zaključio.

"Vraćamo se za Osijek, probat ćemo se regenerirati i biti spremni za tu utakmicu"

Debi za reprezentaciju, osim Matanovića, zabilježio je i Petar Sučić.

"Odigrali smo jako dobru utakmicu, iako rezultat nije otišao na našu stranu. Šteta za izgubljenim bodom, ali igrali smo protiv jako dobre momčadi. Moramo se skupiti i idemo dalje. Poraz je pokvario moj debi, ali, unatoč tome, najsretniji sam čovjek na svijetu. Još sam pod dojom. Probali smo novi sustav, mislim da je bilo jako dobrih stvari u igri, ali imamo još mjesta za napredak".

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Hrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti