REUTERS/Carl Recine
REUTERS/Carl Recine

Marschova psihologija ne daje rezultata, Leeds porazom kod Foresta nastavio ples po rubu zone ispadanja

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 05.02.23. | 16:52

Nottingham je iskoristio ponuđeno i preko Brennana Johnsona i njegovog majstorskog voleja s ruba kaznenog prostora stigao do vrijedne pobjede na račun koje može komotno čekati nastavak prvenstva.

Američki stručnjak za kormilom Leedsa Jesse Marsch nedavni je otkrio kako je savjetovao svojim igračima da pogledaju relativno novi dokumentarac 'Redeem Team', o američkoj košarkaškoj reprezentaciji koja je, predvođena Kobejom Bryantom i LeBronom Jamesom, osvojila zlatnu medalju na Olimpijskim igrama u Pekingu 2008. i tako isprala gorak okus neuspjeha iz Atene četiri godine ranije.

No iako je Marsch stavio naglasak na psihološki aspekt u svojoj trenerskoj filozofiji, možda je ipak smetnuo s uma kako u momčadi nema nogometne inačice Bryanta i Jamesa. Leeds je, naime, na City Groundu poražen kod Nottingham Foresta i time je nastavio svoj ples po rubu zone ispadanja u Premier ligi.

Doduše, Leeds je nezasluženo teren napustio praznih džepova. Kada imate preko 70 posto posjeda lopte, tri puta više dodavanja, dvostruko više pokušaja prema suparničkim vratima, zaslužili ste više od poraza ili ukratko – više od igre, zaslužili ste više od poraza. Ali Forest je iskoristio ponuđeno i preko Brennana Johnsona u 14. minuti i njegovog majstorskog voleja s ruba kaznenog prostora stigao do vrijedne pobjede na račun koje može komotno čekati nastavak prvenstva.

Šumari su na 13. mjestu s 24 bodova, dok 18. Everton ima 18 bodova.

Jednako toliko sada ima i Leeds kojemu predstoji žestoka borba za ostanak u narednim kolima. Marschu nije pomogao ni sunarodnjak Weston McKennie koji je stigao u pomoć iz Juventusa na posudbu do kraja sezone, ali u utakmici protiv Foresta nije se uspio nametnuti u nešto preko pola sata igre u drugom poluvremenu.

Leedsu sada slijede dva uzastopna okršaja s Manchester Unitedom, na Old Traffordu i Elland Roadu, a onda ima dvije utakmice protiv izravnih konkurenata – Evertona i Southamptona Mislava Oršića i Duje Ćalete-Cara nakon kojih bi se borba među davljenicima trebala iskristalizirati.

Forest će pak u goste Fulhamu na Craven Cottage, a zatim dočekuju Manchester City 18. veljače. (pz)



Tagovi

Nottingham ForestLeeds United

Ostale Vijesti