Reuters
Reuters

Marco Reus ipak neće postati novi suigrač hrvatskog vratara, MLS ga ne zanima, a ponude prima iz Katara, S. Arabije i Europe

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 22.05.24. | 12:00

The Athletic je prilično relevantan izvor informacija, ali ni oni ne mogu uvijek biti u pravu…

Jedna od najvećih legendi u povijesti Borussije Dortmund, Marco Reus, prije svega tri dana je protiv Darmstadta odigrao svoju posljednju utakmicu na Westfalenu u dresu kluba čije boje brani posljednjih 12 godina. Bio je to oproštaj iz snova, Borussia Dortmund slavila je s 4-0, a Reus se u tom, za njega nezaboravnom danu, od navijača oprostio asistencijom te prekrasnim pogotkom iz slobodnog udarca. Bolji oproštaj od svojih navijača i svojeg kluba nije mogao ni sanjati...

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Doduše, Reus u dresu BVB-a još uvijek nije rekao svoju posljednju riječ, za 10 dana očekuje ga finale Lige prvaka na Wembleyju, s tim da kad bi u tom okršaju, u kojeg BVB ulazi kao veliki autsajder, kao kapetan uspio odvesti svoju momčad do trijumfa, njegovo bi ime bilo zlatnim slovima upisano u povijesne knjige kluba te bi nadmašio Sammera, Burgsmüllera i Kohlera kao najveća legenda u povijesti kluba.

Oprostio se Reus od Westfalena, poklonio mu se Žuti zid, ali i on njemu, no, kako je to onomad Kobe govorio, “posao nije gotov”. U slučaju da ostvari nemoguće te podigne uhati trofej, Reus će doslovno moći birati gdje će nastaviti svoj nogometni put. Već nekoliko mjeseci, otkako je postalo poznato da će na kraju sezone ‘dignuti sidro’, Reusa se povezuje s mnogim klubovima iz MSL-a. Pisalo se o New York Red Bullsima, ali ne zanima ga postati članom franšize protiv koje je posljednjih 10-ak godina često ratovao. Pisalo se isto tako i o LAFC-u, ali na krajnjem zapadu SAD-a ipak smatraju kako bi zbog navijačke baze prvu violin kluba bilo bolje potražiti u Južnoj Americi. Naravno, spomenuo se i Inter Miami. Jer, zašto ne?

Ali, Marco je ipak rekao ne. Svima u MLS-u.

Nakon svih tih špekulacija, novinari The Athletica otkrili su kako je od svih klubova najbliži potpisu Reusa Charlotte FC. Spomenuti klub postoji svega četiri godine, a član MLS-a su posljednje tri sezone. Vodi ih Dean Smith, nekadašnji trener Aston Ville, a prva zvijezda kluba je Izraelac Liel Abada koji je prije dva mjeseca stigao u Sjevernu Karolinu iz Celtica za osam milijuna eura. Igrački kadar je vrlo zanimljiv: napad predvodi Argentinac Copetti, u sredini terena ordiniraju prekaljeni Westwood te mladi Srbin Nikola Petković, a vlasnik ‘jedinice’ već dvije i pol godine je Kristijan Kahlina. Reus je bi postao zaštitno lice kluba, netko tko bi povećao vrijednost mlađahne franšize, ali par dana nakon tog ‘otkrića’ Amerikanaca stigao je i demantij iz Njemačke.

Naime, Reus u ovom trenutku ne pregovara ni sa kim, fokusiran je isključivo na finale Lige prvaka, a Manuel Veth s Transfermarkta ističe kako Reusa odlazak ‘preko bare’ ni najmanje ne zanima. On, dakle, neće postati novi suigrač Kristijana Kahline, a u ovom trenutku je puno realnije da svoj nogometni put nastavi negdje drugdje. Navijači M’Gladbacha zazivaju njegov povratak u, po njihovom mišljenju, ‘pravu’ Borussiju, a ako se pak ispostavi kako će se od europskog nogometa oprostiti na Wembleyju, onda je puno realnije da još pokoju sezonu odradi u Katru ili Saudijskoj Arabiji odakle prima pozive već dulje od godinu dana.

U svakom slučaju, Reus je igrač BVB-a još 10-ak dana, a neovisno o ishodu ‘utakmice svih utakmica’, legenda kluba bit će zauvijek. Najveća legenda? Lako moguće. ‘Samo’ nek donese ‘kantu’ u Dortmund... (I.A.S.)



Tagovi

Marco ReusCharlotte FCBorussia DortmundLiga prvakaBundesligaLjetni prijelazni rokLjetni prijelazni rok 2024.MLS

Ostale Vijesti