Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Maksimalno oprezna Rijeka želi izboriti iduće pretkolo (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 29.07.21. | 08:09

Pobjednik dvoboja ide na boljega iz duela Hibernian - Santa Coloma.

Nogometaši Rijeke danas u 20 sati na Rujevici pokušat će potvrditi prolazak u treće pretkolo Konferencijske lige.

Rijeka u dvoboj ulazi s naizgled sigurnom prednost od 2:0 s prve utakmice na Malti. Hrvatski predstavnik je po svim parametrima bolja momčad od malteške Gzire. Ima bolji igrački kadar, nalazi se u sjajnoj formi, igra pred domaćom publikom i bilo bi veliko iznenađenje kada Riječani ne bi izborili dvoboj protiv, najvjerojatnije, škotskog Hiberniana koji je u prvoj utakmici s 3:0 svladao skromnu andorsku Santa Colomu.

No, u istoj situaciji nalazio se i Hajduk prije dvije godine. Imao je 2:0 prednost iz prve utakmice, bolju momčad, domaću publiku... a onda su Maltežani napravili ‘svjetsko čudi’ i na Poljudu slavili s 3:1 i prošli dalje.

Upravo taj ‘nemogući’ scenarij mora ostati u mislima Riječana pred večerašnju utakmicu. Jer ovakvi dvoboji znaju biti najteži. Svi znaju da si bolji protivnik, svi očekuju pobjedu i nastavak dobrog niza, a onda momčad koja nema ništa za izgubiti napravi podvig i prvoklasnu senzaciju.

>> Odigraj RIJEKA - GZIRA 1-1.40, X-4.40, 2-7.25

No, ako je suditi po formi momčadi s Kvarnera, ali i izjavama domaćeg stratega Gorana Tomića Rijeka bi večeras trebala rutinski potvrditi prolazak u iduću fazu natjecanja, pa čak i odmoriti neke ključne igrače, poput Roberta Murića i Princea Ampema pred derbi-dvoboj na Maksimiru protiv Dinama, koji se igra u nedjelju.

Cilj je pobijediti i proći u drugi krug. Vidjeli smo u prvom dvoboju da je Gzira ozbiljan protivnik i od svojih igrača očekujem maksimalnu ozbiljnost. Želimo nastaviti pozitivan niz. Gzira je momčad koja stalno igra na rubu prekršaja i moramo im na taj način i odgovoriti. Želimo prikazati dobar i ofenzivan nogomet i na kraju pobijediti”, rekao je Goran Tomić prije utakmice.

Rijeka je u prve tri novosezonske utakmice upisala tri pobjede s identičnim rezultatom od 2:0. No, dojam je da je u sve tri utakmice Rijeka mogla zabiti još nekoliko pogodaka...

“Mene veseli jer moji igrači ulaze u šanse. Imamo igrače za koji imaju veliku kvalitetu, znamo da će zabiti gol i imam maksimalno povjerenje u njih”.

Goran Tomić večeras sigurno neće računati na Ivana Lepinjicu koji odmara zbog suspenzije kartona. Pod upitnikom su Denis Bušnja i Anton Krešić, a Lindon Selahi i Mihailo Merkulov još nemaju pravo nastupa. Također, za očekivati je da će strateg Riječana odmoriti neke igrače koji su ponijeli ponajveći teret u prve tri utakmice sezone.

S druge strane u kadar bi se trebali vratiti Issah Abass, Adam Čerin i Andrej Prskalo.

Gzira ne bi trebala mijenjati u odnosu na prethodnu utakmicu te se očekuje isti sastav kao i prije tjedan dana na mediteranskom otoku.

Što kaže GermaniaSport kladionica?

Prema Germaniji, Rijeka je veliki favorit na čiju objedu tečaj iznosi 1.40, a dvoznak na domaćin je svega 1.17. Najizgledniji rezultat je nova 2:0 pobjeda Rijeke (7.25), a tečajevi na pobjedu domaćina s 1:0 ili 2:1 iznose 7.75.


 


Tagovi

HNK RijekaRijekaGzira UnitedKonferencijska ligaGoran Tomić

Ostale Vijesti