Igor Kralj/PIXSELL
Igor Kralj/PIXSELL

Majer sigurno ulazi, promjene na bekovskim pozicijama (GRAFIKA)

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 14.10.23. | 08:00

Ulazak Majera protiv Turske donio je živost u igri Hrvatske, izbornik će to honorirati nastupom od prve minute protiv Walesa

Zavidnu dozu samokritike ponudio je Zlatko Dalić nakon Turske. Rekao je izbornik da preuzima potpuno odgovornost jer “očito nisam dobro pripremio ovu utakmicu”. I to se možda najbolje vidjelo na ulozi Petra Muse koji nije pokazao ništa na Opus Areni, ali zato što je bio potpuno odsječen u vrhu napada. Bez i jedne prave lopte, centaršuta djelovao je izgubljeno u zadnjoj liniji Turske.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Jasno je kako će izbornik i njegov stožer morati nešto promijeniti za Wales u nedjelju i da će sasvim sigurno istrčati neka nova imena u Cardiffu. Za očekivati je kako će Lovro Majer biti taj koji će ući na desno krilo umjesto Pašalića. Majer je donio određeni pomak protiv Turske. Bio je razigran, djelovao je opasno i napravio je u pola sata više nego trojac veznih igrača tijekom cijele utakmice.

Za nagradu će Majer na krilo i to je prva i potpuno izvjesna promjena u reprezentaciji u odnosu na dvoboj s Turskom a vjerojatno neće biti jedina. “Najbolji vezni red” na svijetu, kako često tepamo trojcu Modrić - Brozović - Kovačić, neće se mijenjati. Svoju poziciju sačuvat će Petar Musa u vrhu napada, Dominik Livaković na vratima odnosno Joško Gvardiol kao lijevi stoper.

Očekuje se da će i Josip Brekalo ponovno na lijevo krilo, ali da će promjene uslijediti na bekovskim pozicijama. Umjesto Barišića u igru će ući Sosa, dok će Stanišić svoje mjesto prepustiti Juranoviću koji se oporavio i spreman je za izazov koji nosi Wales pred domaćom publikom.

Nešto je Dalić spominjao i nesigurnost kod zadnje linije pa bi umjesto Šutala u vatru mogao Erlić ili Domagoj Vida, ali to je manje vjerojatno.

Dakle, promjena će sigurno i čini se kako one neće biti samo u novim imenima na travnjaku već i u stilu igre koji će Hrvatska igrati u Cardiffu.

“Dugo vremena igramo s lažnom devetkom, a Musa i Belju su klasični centarfori koje treba hraniti loptama i centaršutevima”, rekao je Dalić jutro nakon Turske. Za očekivati je da će izbornik i njegov stručni stožer tražiti više probojnosti po bokovima, pojačanu dozu agresije i veću mobilizaciju od igrača koje pošalje na travnjak.

Jasno da je Turska za sada u statutu opomene jer situacija je i dalje sasvim dobra i Hrvatska ima sve u svojim rukama. Međutim, pravo na kiks je iskorišteno i svaki rezultat osim tri boda s kojima bi ponovno izbili na vrh ljestvice - nije prihvatljiv. U potpunosti su svjesni toga i u taboru naše reprezentacije…

HRVATSKA (4-3-3)



Tagovi

Zlatko DalićHrvatska nogometna reprezentacijaKvalifikacije za EuroKvalifikacije za Euro 2024

Ostale Vijesti