Sanjin Strukic/PIXSELL
Sanjin Strukic/PIXSELL

Majer o svom nasljedniku u Dinamu: Ima prostora postati sjajan igrač i napraviti veliku karijeru

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 24.12.21. | 10:14

23-godišnji veznjak ima polusezonu iz snova...

Lovro Majer iza sebe ima godinu iz snova. Sjajne partije u Dinamu, senzacionalan transfer u Rennes i potom brza prilagodba u Francuskoj. Lovro je u samo nekoliko tjedana dokazao kako se može nositi s protivnicima Liga petice i sjajno je nadomjestio odlazak Camavinge koji se polako prilagođava Realu. Odigrao je i važnu ulogu u reprezentaciji. Izbornik Dalić će na njega gotovo sigurno računati u Kataru. Ne ide dobro samo njemu, sjajno ide i Rennesu koji bi ove sezone mogao biti ono što je Monaco bio prošle, a to je iznenađenje prvenstva.

Na krilima tih sjajnih rezultata iz polusezone, Lovro je odradio veliki intervju za Sportske novosti u kojem se osvrnuo na svoju epizodu u Francuskoj, ali i neka domaća nogometna pitanja poput ona o zanimljivosti prvenstva, Marku Livaji koji je proglašen najboljim igračem HNL-a po izboru kapetana, ali i o ambicijama svog kluba u premijernom izdanju Konferencijske lige. Podsjećamo, Rennes je prošao dalje kao prvoplasirani u skupini, iza njih je ostao i veliki Tottenham premda se oni imaju pravo ljutiti na takav ishod jer im je posljednja utakmica skupine otkazana zbog koronavirusa. Rennes je trebao putovati u London, no od toga neće biti ništa.

Nama svakako najzanimljvije pitanje je ono njegova nasljednika u Dinamu. Odlaskom Majera, Plavi su izgubili tu mirnoću i staloženost u sredini terena, a neminovno je da pati i distribucija lopte, sve ono što krasi ovog momka iz Zagreba koji je s 23 godine napravio veliki iskorak u karijeri. Stoga, koga Lovro vidi kao svog nasljednika u Dinamu, tko bi mogao uskočiti u njegove kopačke i tako odraditi zahtjevan posao modre “desetke”?

“Ako nekoga moram izdvojiti, oonda bih kazao da je to Martin Baturina. On mi se baš jako sviđa i mislim da ima prostora postati sjajan igrač, napraviti veliku karijeru” pojašnjava Majer za SN.

18-godišnji Martin zbilja jest potencijal. Rođeni Splićanin i Hajdukovo dijete koje je napustilo svoj matični klub kako bi se okušao u mlađim kategorijama Splita prije nego li ga je zamijetio Dinamo. Inače je sin legendarnog Mate Baturine, pa su nogometni geni zagarantirani.

Otkako je prešao iz Dinama II u prvu ekipu, Damir Krznar mu je dao šansu u ukupno pet navrata, premda je taj peti ulazak protiv Osijeka bio taktičke prirode, odigrao je svega minutu. Najviše se istaknuo protiv Dragovoljca. U visokoj 8:0 pobjedi Plavih Martin je namjestio dva pogotka, a jedno kolo ranije smo ga gledali u Koprivnici gdje je također asistirao za jedan pogodak.

Kod Kopića tek treba ući u igru, no s obzirom na to da Martin ima strašan učinak s obzirom na broj minuta na terenu, ne sumnjamo da će bivši šef omladinskog pogona potegnuti za njegovim uslugama i pozicionirati ga u vezni red u proljetnom dijelu prvenstva.

Što se Majera tiče, njegov Rennes je trenutno četrvrti, no rast na tablici je više nego realan. PSG se čini nedodirljiv na vrhu, no drugo mjesto je itekako dohvatljivo.



Tagovi

Lovro MajerRennesMartin Baturina

Ostale Vijesti