REUTERS/Stephane Mahe
REUTERS/Stephane Mahe

Und, deux trois: Majer ko iz šale tri puta asistirao Rennesovom "terijeru" kod St.Etiennea (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 05.12.21. | 15:08

Lovro je zbilja novi Camavinga u Rennesovom dresu

Prva utakmica današnjeg programa francuske Ligue 1 donijela nam je dvoboj ligaškog fenjeraša slavne prošlosti iz St.Etiennea i pravog hita ovosezonske Ligue 1, Rennessa. Iako današnji domaćin nije slučajno posljednjeplasirana momčad lige, mnogi su se dugo mučili na njihovom stadionu, no ne i naš Lovro Majer koji je u tandemu s Terrierom u dva poteza matirao domaćina u zeleno-bijelom dresu. Stanje u povijesno gledajući u najuspješnijem klubu Francuske je više nego alarmantna, a da se vlasnici zapitaju kako dalje s ovom ekipom, pobrinuo se i Lovro Majer koji je s čak tri asistencije sudjelovao u velikoj 5:0 pobjedi svoje momčadi.

Utakmica je krenula uz nešto hrabriji pristup St. Etiennea koji je pokušao na razne načine priprijetiti gostima i napokon skinuti „urok“ svih potencijalnih pogodaka koji u dosadašnjem dijelu sezonu jednostavno nisu dolazili, premda je bilo kvalitete da St. Etienne uzme i više od tih premršavih 12 bodova koje su uzeli nakon 17 odigranih kola.

Nakon inicijalnog nogometnog „puškaranja“, prvi gol Rennesa je bio skoro poništen, točnije prvi gol je prvotno bio poništen zbog zaleđa, ali je vrlo brzo VAR soba napravila provjeru i ustvrdila kako Majer nije poslao loptu svom momčadskom kolegi prekasno. Lovro je pokazao sjajnu sposobnost izbacivanja protivničkih igrača, sa svojim dodavanjem je poslao trojicu u prazno, a Terriera u šansu koja se ne propušta.

Pet minuta kasnije, novi šok za fenjeraše. St. Etienne je imao odličnu šansu za izjednačenje, izgubio loptu a Rennes je u brzoj tranziciji odradio kontru, Majer je pričekao da se Terrier sjuri u peterac, poslao pravovremenu loptu, a momčadski kolega mu vraća na najbolji mogući način – zabija petom.

Do poluvremena si je St. Etienne zabio još jedan pogodak, i tako manje više zaključao priču o današnjoj utakmici. Red nesreće, red loših reakcija i općenito gubitnički gard se uvukao u igrače kojima po zlu polazi i ono što možda i ne bi trebalo.

Iako je na kraju susret završio rezultatom 5:0, za nas je najbitnija situacija u kojoj je Lovro upisao treću poredu asistenciju na Terriera koji je svoj hat trick kompletirao fantastičnim plasiranim udarcem u same rašlje. Iako će svi danas govoriti upravo o njemu jer je svakako prvo ime utakmice, Lovro je taj koji je trčao po cijelom igralištu i suedjelovao u manje-više svim opasnim situacijama ispred gola demotiviranog domaćina.

Lovro je danas dominirao. Skupio je preko 70% točnih dodavanja, pet od njih nosi oznaku ključnih paseva, ni dueli mu nisu išli loše, uspio se othrvati četiri puta u sedam duela, stvorio je nekoliko velikih šansi i tri puta, jednostavno i efikasno, asistirao svom kolegi, pravom terrieru među napadačima.

LIGUE 1, 17. KOLO

Subota

Marseille – Brest 1:2

Lille - Troyes 2:1

Lens - PSG 1:1

Nedelja

St. Ettiene – Rennes 0:5

Lorinet – Nantes

Monaco - Metz

Montpellier - Clermont

Reims - Angers

Nice - Strasbourg

Bordeaux - Lyon



Tagovi

RennesLovro Majer

Ostale Vijesti