REUTERS/Violeta Santos Moura
REUTERS/Violeta Santos Moura

Magični Dani! U debiju zabio za Barcin preokret pa istaknuo: „Ovo je tek početak! Slavlje? Pokupio sam to od Lillarda“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 28.08.24. | 08:31

Čudesna partija!

Dugo, čak i malo predugo iščekivani debi Danija Olma u dresu Barcelone u konačnici je prošao savršeno! Barcelona je s 2-1 svladala Rayo u gostima, a iako je domaćin poveo pogotkom Lopeza već u devetoj minuti, Barcelona je u nastavku ipak uspjela okrenuti rezultat i doći do zaslužene pobjede.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Utakmicu je preokrenuo ulazak Danija Olma. On je susret započeo na klupi, da bi onda Flick na poluvremenu u svlačionici ostavio Torresa pa ona u igru ubacio Olma. I bila je to sjajna odluka, jer Olmo je briljirao, odmah se vidjelo da mu nove (/stare) boje odgovaraju te da ćemo ono najbolje od njega vrlo vjerojatno vidjeti u godinama koje dolaze. U nastavku je tako na terenu igrala praktički samo jedna momčad, a do poravnanja su gosti stigli već u 60. kad je na dodavanje Raphinhe precizan bio Pedri.

Olmo je po ulasku igrao na mjestu polušpice. Desno je bio Yamal, lijevo Raphinha, dok je u vrhu napada bio Lewandowski. No, pored svih tih superstarova na kraju je zabljesnuo dragulj kojeg su godinama pomno brusili u Maksimirskoj 128 i koji sada sjaji punim sjajem na najvećim svjetskim pozornicama.

Igrala se 82. minuta kad je Barcelona došla do preokreta. Bila je to prava opsada gola Raya, napad je tekao po desnoj strani, a onda je Yamal nekako progurao loptu do Olma koji s kakvih 14 metara iskosa, i to sa slabijom mu nogom, lijevom, matira Cardenasa. Nepotrebno je isticati koliko mu je značio ovaj pogodak, a zanimljivo je bilo vidjeti kako ga je proslavio.

„Slavlje? Pokupio sam to od NBA igrača Damiana Lillarda.“

Sve pogotke s utakmice pogledajte OVDJE (Arena Sport)

Inače, Lillard je zvijezda Bucksa, jedan od ponajboljih playmakera NBA lige, a njegovo slavlje (pravio bi se kao da pokazuje na sat, op.a.) značilo je da će se u ključnim trenucima uvijek pojaviti na vrijeme. Kad bi u završnici utakmice zabio neke ključne poene, američki komentatori to su nazvali „Dame time“, što bi u prijevodu bilo „Dameovo vrijeme“. Tko zna, ako još pokoji put zabije u ovako kasnoj fazi utakmice, možda se završnica nogometnih utakmica ubuduće bude zvala „Dani time“

„Dugo sam maštao o ovom trenutku, ali ovo je tek početak“, kratko je napisao Olmo na društvenim mrežama.

Španjolski novinari označili su Olma igračem utakmice, a posebno oduševljeni njegovom izvedbom bili su u AS-u, koji je napisao kako je njegov ulazak baš sve promijenio, dok ga je Mundo Deportivo stavio na naslovnicu uz kratak, ali svima jasan opis: „Magico Olmo“.

A s tim valja i ovu priču završiti, jer bolji završetak od nje neće imati - Magični Olmo!



Tagovi

Dani OlmoBarcelonaLa Liga

Ostale Vijesti