EXPA/ Stefan Adelsberger
EXPA/ Stefan Adelsberger

Luka Sučić na meti Liverpoola!

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 13.04.22. | 14:41

Velika nada hrvatskog nogometa ovog bi ljeta mogla ostvariti transfer karijere, a već dulje ga prate i dva talijanska velikana.

„O budućnosti hrvatskog nogometa ne treba brinuti“, nešto je što često znamo čuti od brojnih TV komentatora dok se gledaju utakmice mlađih uzrasta Vatrenih. Hrvatska je nogometna velesila, ali iako će odlazak Luke Modrića jednog dana biti nemoguće nadomjestiti, što je u ostalom i razumljivo budući da je riječ o najvećem hrvatskom nogometašu svih vremena, brojni stručnjaci i analitičari vole istaknuti kako će se u srcu vezne linije uskoro naći i talentirani veznjak Red Bull Salzburga Luka Sučić koji bi ovog ljeta mogao napraviti transfer karijere.

Sučića već dulje vrijeme prati Milan, da bi se posljednjih mjeseci u utrku za njegovim uslugama uključio i Juventus. Dakako, nema nikakvih službenih ponuda i upita, ali na utakmicama Red Bulla nerijetko se vide skauti brojnih europskih velikana. Posljednje vijesti govore kako je Jurgen Klopp također 'bacio oko' na mladog Hrvata koji je s austrijskim velikanom ugovorno vezan do ljeta 2025. godine, ali isto tako posljednje vrijeme igra na takvoj razini da je gotovo nemoguće – ako na istoj ostane – da u svojem matičnom klubu ostane još tri godine. Sučić je krajem 2020. godine imao tržišnu vrijednost od tri milijuna eura, da bi ista u godinu i pol dana narasla na 13.5 milijuna eura.

Njegove dobre igre, očigledno, nisu prošle nezapaženo, a budući da su brojni igrači koji su napustili Red Bull po dolasku u novi klub odmah radili razliku na terenu, jasno je da Austrijanci hrvatskog planiraju jednog dana prodati za poprilično veći iznos od onog njegove trenutne tržišne vrijednosti.

U srcu vezne linije Klopp ima Fabinha, Jonesa, Keitu, Thiaga, Milnera i kapetana Hendersona, dok povremeno tamo zna koristiti i Oxladea-Chamberlaina. Sučić je ofenzivnije orijentiran veznjak, teško je da bi se snašao u ulozi defenzivnog veznog, ali očito je da ima kvalitete koje se sviđaju njemačkom strategu te bi se za njega vjerojatno pronašlo mjesta na Anfieldu.

Za Sučića, dakle, interesa ne nedostaje, baš kao što ne bi trebalo ni ponuda na ljeto. Osim Milana i Juvnetusa, na meti je Liverpoola, a ne bi bilo nikakvo iznenađenje da se u igru uključi i još pokoji velikan ovog ljeta.


Tagovi

Luka Sučićnogometni transferitransferiLjetni prijelazni rokLiverpoolJuventusMilanRed Bull Salzburg

Ostale Vijesti