Ludi Kinezi za svoju „nogometnu revoluciju“ žele i Rooneyja i to nije sve!

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 12.02.16. | 12:35

Napadač i kapetan Manchester Uniteda Wayne Rooney mogao bi biti sljedeći igrač koji će preseliti u Kinu, smatra Sven-Goran Eriksson.

Bivši engleski izbornik, a trenutni trener Šangaja tvrdi kako bi Wayne Rooney mogao biti sljedeće više-milijunsko pojačanje koje će stići u Kinu, u kojoj se sprema prava „nogometna revolucija“.

30-godišnji napadač odrađuje ne previše briljantnu sezonu u Manchester Unitedu. Momčad Louisa van Gaala ima šest bodova zaostatka za priželjkivanim četvrtim mjestom u Premiershipu.

A Eriksson, koji je trenirao Rooneyja u engleskoj reprezentaciji pet godina vjeruje kako bi azijsko tržište moglo ponuditi nešto što će se svidjeti napadaču 'Crvenih vragova'.

64-godišnji bivši trener Manchester Cityja zarađuje oko 15 milijuna funti godišnje kada mu se odbije porez, a ako pristane na ponudu kineskog kluba, Rooney može postati najbolje plaćeni nogometaš u svjetskom nogometu. Nudi mu se tjedna plaća od 650.000 eura, odnosno oko 32 milijuna po sezoni.

Tko ne želi Rooneyja? Ali prilično sam uvjeren da on ne želi napustiti Manchester United. Ne u ovom trenutku“, rekao je Eriksson, dodajući:

Prije ili kasnije ćemo u ovoj ligi vidjeti imena poput Ronalda, Messija i Rooneyja. Ne treba se izuzeti činjenica da je nova primaran faktor“.

Sve je izvjesnije kako Kinezi imaju ozbiljne namjere.

Nogomet je ovdje stalno na televiziji, ne samo Premiership i Liga prvaka, nego i sve europske lige. Ovo je liga koja napreduje i raste te se zato dovode tako velika imena. Bit će još toga. Nogomet neprestano napreduje i imaju velike ambicije s reprezentacijom“, poručio je Eriksson.

Rooney je sa 244 pogotka najbolji strijelac u povijesti Uniteda, kao i engleske reprezentacije s 51 pogotkom. Od 2004. godine je na Old Traffordu, a prije toga je igrao za Everton.

 (Foto: Action Images)

Germanijak pratite i na našoj Facebook stranici!

 


Tagovi

Wayne RooneyManchester UnitedSven-Goran ErikssonŠangaj

Ostale Vijesti