Šime Zelić/PIXSELL
Šime Zelić/PIXSELL

Lokomotiva želi Hajduku povećati muku! Raketa i Gennaro, dobrodošli u hrvatsku zbilju!

Vrijeme Čitanja: 3min | ned. 11.08.24. | 08:01

Utakmica u Kranjčevićevoj igra se s početkom u 18.30 sati (MAXSport1)

Iznenadna vijest kako s Bijelima u Zagreb nije otputovao Ivan Perišić jer ga je trener Gennaro Gattuso odstranio iz momčadi zbog kršenja discipline na posljednjem treningu, malo je skrenula pozornost uoči utakmice Lokomotiva – Hajduk koja se ove nedjelje (18.30 sati, MAXSport1) igra u Zagrebu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Gattusova je to premijera u HNL-u izvan Poljuda, iščekuje se kako će se on i njegova momčad snaći na terenu koji je poznat po lošem glasu što se kvalitete tiče, no strateg Splićana unaprijed ne traži alibije.

Tako mu izlika neće biti neigranje Perišića koji je trebao igrati lijevog beka kako bi se malo prije Europe odmorio Dario Melnjak.

Budući da je ta opcija propala, Gattuso će ići s onim najboljim što ima, a od prve minute očekuje se Ivan Rakitić kojemu će to također biti prvi nastup u Hrvatskoj nogometnoj ligi izvan Poljuda.

Lokomotiva je uvijek opasna, Silvijo Čabraja sigurno sprema neku klopku Hajduku, klubu s kojim se povezivao ovog ljeta dok su Bijeli tražili trenera. Njemu je dobro u Zagrebu, nema imperativa rezultata, a svake sezone iznova popunjava momčad jer odlaze mu najbolji, nema više u redovima Lokosa Marina Šotičeka i Nikole Čavline koji su bili glavni igrači i stvarali Hajduku dosta problema, prvi svojim prodorima, a drugi čudesnim obranama.

Vidjet ćemo koga će ove sezone promovirati Čabraja i hoće li iskorstiti Hajdukovo igranje u Europi koje je Bijelima važno za opstojnost u financijskom smislu. Na Poljud u četvrtak stiže Ružomberok, a Splićani imaju imperativ pobjede nakon 0-0 u Slovačkoj.

Imperativ trijumfa imaju i u Kranjčevićevoj kako bi dobro otvorili sezonu u gostima nakon tri teškom mukom osvojena boda protiv Slaven Belupa. U službenim utakmicama još nisu postigli pogodak ove sezone u gostima, odigrali su 0-0 s HB Tórshavnom i Ružomberokom.

Domaći imaju i opasnog 'španera' Roberta Mudražiju, domaćeg momka koji slavi pobjede Dinama, od njega sve kreće u igri Lokomotive, a igrač takvog profila dobro bi došao Bijelima na poziciji polušpice.

Susrest će se Gattuso s hrvatskom zbiljom, za početak terenom u Ulici pjesnika, a rezultat će ovisiti o inspiriranosti njegovih igrača. Ulaskom Rakitića od početka, Hajduk bi trebao imati kontrolu, a ukoliko Filip Krovinović zauzme mjesto iza Marka Livaje, mogao bi dobiti i dosta pokušaja s distance, jer Zagrepčanin koji je nakon prošle utakmice u Kranjčevićevoj napadnut u rodnom gradu, odlično poznaje teren, budući da je dijete NK Zagreb.

Nikada nisu za Hajduk bila laka gostovanja pod Tornjem, bez obzira što je Lokomotiva u prvom kolu para na Rujevici gdje je Rijeka slavila 4-0. Posljednji susret u Zagrebu Bijeli su riješli 5-2 u svoju korist, ali zatu su, dok su još bili u borbi za titulu, poraženi na Poljduu, što je bio početak kraja šampionskih ambicija.

Utakmica Lokomotiva – Hajduk igra se na stadionu Kranjčevićevoj s početkom u 18.30 sati (MAXSport1). Sudac je Dario Bel (Osijek), pomoćnici su Goran Pataki (Đakovo) i Ivan Janić (Ilok), četvrta sutkiinja je Ivana Martinčić (Koprivnica). VAR je Mario Zebec (Cestica kraj Varaždina), a AVAR Luka Pajić (Rijeka).


OČEKIVANI SASTAVI:

Lokomotiva (4-2-3-1-): Šubarić – Karačić, Živković, Mersinaj, Leovac – Smakaj, Baždarić – Sušak, Mudražija, Goričan – Čop.

Hajduk (4-2-3-1): Lučić – Moufi, Uremović, Šarlija, Melnjak – Pukštas, Rakitić – Bamba, Krovinović, Kalik – Livaja.



Tagovi

NK LokomotivaHajdukSilvijo ČabrajaGennaro GattusoIvan PerišićIvan RakitićFilip KrovinovićMarko LivajaRobert MudražijaRužomberokKonferencijska ligaHrvatska nogometna ligaKranjčevićeva ulica

Ostale Vijesti