Nel Pavletić/Pixsell
Nel Pavletić/Pixsell

Leko je odlučio tko umjesto Šarlije na mjesto stopera, izbor je pao na pomalo 'zaboravljenog' Ferra

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 21.09.23. | 08:00

Šarlija protiv Lokomotive odrađuje suspenziju zbog tri žuta kartona

Hajdukov stoperski tandem za ovu sezonu bi trebali biti Zvonimir Šarlija i Filip Uremović, ali u nogometu uvijek ima situacija kada je netko spriječen zbog više sile, ozljede ili kartona. Upravo ovo drugo dogodilo se Šarliji koji je u Velikoj Gorici dao gol, intrigantnu izjavu, ali i dobio treći žuti karton pa mora pauzirati.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Šarlija se profilirao ove sezone u prvog stopera i lidera, odigrao je sve utakmice, osim završnih pola sata u Slavonskom Brodu protiv Omladinca iz Gornje Vrbe i pokazao se kao solidno rješenje Hajdukove struke. Prvi je stigao u prijelaznom roku, odmah nakon odlaska iz Panathinaikosa priključio se Hajduku i u nekim utakmicama istaknuo se požrtvovnošću i pravovremenim intervencijama.

Zato je hendikep što ga neće biti u naoko lakoj utakmici s Lokomotivom, koja je sve ne samo laka, jer Hajduku dolazi nakon dva uzastopna poraza u prvenstvu. Iako je predsjednik Lukša Jakobušić izjavio na dodjeli nagrada Splitskog saveza športova Akademiji Hajduka i Bori Primorcu da u Hajduku nema krize te da su najstabilniji klub u Hrvatskoj, trener Ivan Leko ima imperativ pobjede kako ne bi bilo dodatnoga stresa prije velikoga derbija s Dinamom koji se igra 1. listopada na Poljudu, a Bijeli ga žele dočekati na prvom mjestu s popravljenom atmosferom nakon dva iznenadna posrtaja.

Tko će onda uz Uremovića na mjesto u posljednjoj liniji? Dok nije bilo njega, igrao je Ismaël Diallo, no on se ozlijedio protiv Istre 1961 i još nije u konkurenciji za momčad. Ima Leko još na raspolaganju Josipa Eleza koji se oporavio od dugotrajne rehabilitacije i odsustva zbog ozljede, no on ima tek tri minute povratničkog nastupa protiv Slaven Belupa i pola sata igre u Kupu protiv petoligaša, stoga je malo vjerojatno da će ga trener uvrstiti u početni sastav, premda on jedva čeka ponovno zaigrati, a poznat je po kvalitetnim dugim loptama za Marka Livaju.

Luku Vuškovića, otkako se objelodanilo da ide u Tottenham, a još ni ranije, Leko ne vidi u kombinacijama, on je Hajdukov dragulj koji će otići na zimu, no samo se još čeka da londonski klub objavi kako, kada i pod kojim uvjetima nakon što je igrač boravio u prijestolnici Engleske i po svemu sudeći transfer je dogovoren. Jedno od rješenja može biti i Ivan Ćubelić kojega je Leko koristio na toj poziciji u pripremnom razdoblju, iako je vezni, no ove sezone u službenim utakmicama nema još ni minute, premda je manje-više redovito na klupi. Ne razmišlja se ni o Mihaelu Žaperu koji je u Osijeku igrao stoper po potrebi, on još nema dovoljno treninga u nogama, a odigrao je samo poluvrijeme protiv Omladinca.

I tako smo na kraju došli do rješenja, odnosno povratnika u momčad Francisca Ferra koji bi trebao 'uskočiti' na mjesto Šarlije. Nije baš da je Lekin omiljeni izbor, jer trener Hajduka mu je pretpostavljao i Dialloa koji je po vokaciji više lijevi bek, no izostanak Šarlije, treneru je promijenio mišljenje, jer se Ferro čini ipak najlogičnija opcija. Portugalac je na startu sezone bio u početnoj postavi u prva četiri susreta i onda je izgubio mjesto, preselio se na klupu. Starter je posljednji put bio protiv PAOK-a 10. kolovoza, a od tada je odigrao samo poluvrijeme s Istrom kada se ozlijedio Diallo

No, ipak je struka Hajduka dokazala da ga cijeni i namjerava koristiti kada su odbili ponudu Rubina iz Kazanja prije desetak dana, odnosno, nisu je puno ni razmatrali, jer je bila preniska, radilo se o pola milijuna eura, a Bijeli drže da mogu dobiti više, no kako je prijelazni rok u Rusiji završio, ta je priča zatvorena.



Tagovi

HajdukZvonimir ŠarlijaFilip UremovićIsmaël DialloLuka VuškovićMihael ŽaperIvan ĆubelićLukša JakobušićIvan LekoNK LokomotivaHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti