Action Images/ ichael Regan
Action Images/ ichael Regan

Legendardni Talijan savjetuje Milan: "Dinamo će se bacati na glavu, morate čuvati živce. I kontrolirati loptu"

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 24.10.22. | 08:10

Očekujte presing od prve minute i nemojte odgovarati na provokacije, uzvraćati udarce. I nikako nemojte prepustiti inicijativu Dinamu, poručio je Pioliju i igračima trofejni Milanov trener Arrigo Sacchi

Ako je netko čovjek od stručnog autoriteta u talijanskom nogometu, onda je to Arrigo Sacchi. Sad mu je 76 godina, odavno ne radi kao trener, ali vrlo je tražen kao komentator, netko koga se pita za mišljenje. Tvorac jakog Milana s kraja 80-ih, prvak Italije, dvostruki europski i svjetski klupski prvak, kasnije i kao izbornik Italije finalist SP-a u Americi 1994. Trenutno je, između ostaloga. kolumnist La Gazzette dello Sport, a u svojem se komentaru, između ostaloga dotaknuo i utakmice Dinama i Milana u Ligi prvaka (utorak, 21 sat). Sacchi je savjetovao Milanova trenera i igrače kako se trebaju postaviti u Maksimiru.

"Nakon nekoliko dobrih nastupa Milan opet izgleda kao momčad. Ne toliko zbog visoke pobjede (4:1) protiv Monze, već zato što je Milan napredovao kao momčad, neko zbog reda i organizacije koju su Rossoneri pokazali posebno u prvom poluvremenu. U modernom nogometu potrebno je da uvijek bude 11 igrača u aktivnoj poziciji, kako u fazi posjeda tako i dok nemaju posjed. Ponekad sam primijetio preveliku udaljenost između linija, to je pogreška koju treba brzo ispraviti. Uzmimo Hernandeza. Ispravno je da odluči krenuti naprijed, ali uvijek mora postojati veznjak koji ga pokriva. Jer, inače si brojčano nadjačan, stoper mora igrati beka i tako ostavlja prostor u sredini obrane protivničkim napadačima. Milan uvijek mora razmišljati kao kolektiv, kao jedan blok. Brahim Diaz, pak, pokazao je da je u odličnoj formi, šteta što je ozlijeđen i vjerojatno neće biti na raspolaganju za utakmicu s Dinamom.", napisao je Sacchi, a onda se pobliže pozabavio dvobojem u Maksimiru.

"U Zagrebu će biti bitka. Dinamo će napraviti žestok presing, bacat će se na glavu. Milan će morati biti strpljiv, čuvati živce, ne reagirati na neku provokaciju koje će sigurno biti i ne uzvratiti udarcem na udarac. I ne smije prepustiti inicijativu suparniku, Rossoneri moraju preuzeti kontrolu nad igrom i dominirati terenom. Pioli će vjerojatno vjerovati De Ketelaereu koji mi se, međutim, čini malodušnim. No, ne smije se obeshrabriti: svi stranci, pa i najveći šampioni, mučili su se prve godine u Italiji.", zaključio je Sacchi priču o Milanu.

Nema nikakve sumnje, u Milanu se utakmica s Dinamom smatra vrlo važnom, ozbiljnom. Nekad bi se možda protivniku Dinamova ranga pristupalo s visoka, Serie A bila bi u prvom planu, ali sad nije tako. U Milanellu znaju da ih čeka opasan suparnik u utakmici u kojoj je pobjeda jedini izlaz.

Liga prvaka, 5. kolo

Utorak, 25. listopada

Skupina E

RB Salzburg – Chelsea 18.45

Dinamo – Milan 21.00



Tagovi

MilanArrigo SacchiGNK DinamoLiga prvaka

Ostale Vijesti