REUTERS/Phil Noble
REUTERS/Phil Noble

Legenda Uniteda ističe: „Tužna formacija, nitko ne trči nazad. Bolja momčad nam zabije četiri do pet golova“

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 21.10.21. | 10:14

Cristiano je spasio stvar u posljednji trenutka, ali legenda engleskog nogometa nije oduševljena predstavom Crvenih vragova.

Nakon prvih 45 minuta na Old Taffordu je bilo 0:2 za Atalantu. Pašalić je zabio za vodstvo, gosti su potom povećali vodstvo preko Demirala, a Ole Gunnar Solskjaer je prilikom izlaska iz svlačionice aplaudirao publici i od njih tražio dodatnu podršku za nastavak.

Dobio ju je, publika nije razočarala, vjerovali su da United može preokrenuti i to se na kraju i dogodilo. Prvo je smanjio Rashford, potom je 15 minuta prije kraja Maguire zabio za izjednačenje, a onda je pravi preokret i pogodak vrijedan nova tri boda zabio Cristiano Ronaldo u 81. minuti utakmice.

Teatar snova je eruptirao, Ronaldo je lijep ubačaj Shawa s lijeve strane preciznim udarcem glavom pretvorio u pogodak, a United je nakon polovice odigranih utakmica u grupnoj fazi Lige prvaka vodeća momčad skupine sa šest bodova.

Iako su se Crveni vragovi izvukli, ima i onih koje ova pobjeda i preokret u drugom poluvremenu nisu pretjerano oduševili. Prvi u nizu bivši igrača/analitičara koji su kritizirali igru domaćina bio je legendarni engleski veznjak i dugogodišnji mozak i pluća Manchester Uniteda, Paul Scholes.

Sir Alexov miljenik je poslije utakmice nastojao smiriti tenzije i euforiju, a od Olea, svojeg bivšeg suigrača, zahtijevao je jednu stvar – da se ne loži.

„Razumijem cijelo ovo uzbuđenje, ali njega ne bi bilo da smo igrali protiv bolje momčadi“, rekao je Scholes pa dodao:

„Atalanta je igrala bez petorice igrača. Kažem, razumijem uzbuđenje, ali u igri nisam uživao. Ona je bila zabrinjavajuća. Nedostajalo je zajedništva. Može li United ovako protiv boljih momčadi? Nikako“, jasno i glasno je poručio Scholes.

Formacija 4-2-3-1 nije se dopala engleskom veznjaku.

„Tužno. Ole je prije utakmice pričao da je to 4-2-4 sistem. Ne znam koji su to igrači u veznoj liniji, ali ozbiljna momčad nam zabije četiri do pet golova. Bruno Fernandes se puno trudi i vraća se nazad, ali uništit će ih prave ekipe“, zaključio je miljenik Sir Alexa Fergusona.


Tagovi

Paul ScholesManchester UnitedLiga prvakaAtalanta

Ostale Vijesti