REUTERS/Phil Noble
REUTERS/Phil Noble

Pašalić strijelac, Sučić vrlo dobar: Donosimo pregled nastupa Hrvata u Ligi prvaka

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 20.10.21. | 22:25

Nastup je upisalo osam naših igrača.

Večeras smo pratili nastupe naših igrača u najelitnijem klupskom natjecanju. Minute je ubilježilo njih osam, a posebno su se iskazali veznjaci Luka Sučić i Mario Pašalić. Današnji dan pamtit će i 18-godišnji Roko Šimić, koji je upisao svoj debi u ovome natjecanju.


Luka Sučić

RB Salzburg – Wolfsburg 3:1

Ponajbolji igrač Salzburga u večerašnjem susretu. Igrao je na desnoj strani romba u veznom redu austrijske momčadi i odradio svih 90 minuta. Salzburg je kontrolirao većinu susreta i držao posjed, a u tom poduhvatu jako su važni bili njihovi veznjaci. Sučić je imao dva ključna dodavanja, osvojio je 7/10 duela na tlu i uspješno kompletirao 4/5 driblinga. Upisao bi se u strijelce da nije bilo fenomalne refleksne obrane Wolfsburgovog golmana. Izveo je korner iz kojeg je pao posljednji pogodak domaće momčadi.  

LISI NIESNER/Action ImagesLISI NIESNER/Action Images

Roko Šimić

RB Salzburg – Wolfsburg 3:1

Upisao službeni debi za seniorsku momčad. U 87. minuti ušao je u igru umjesto dvostrukog strijelca Okafora. Salzburgov napadački kadar za ovu utakmicu bio je stanjen zbog ozljeda Koite i Šeška, pa je trener Mathias Jaissle odlučio nagraditi odličnu formu koju je Roko Šimić pokazao u posljednjim utakmicama za klupsku filijalu Liefering i mladu hrvatsku reprezentaciju.

Mario Pašalić

Manchester United – Atalanta 3:2

U igri je proveo 68 minuta i bio jedan od bitnijih igrač svoje momčadi koja je na kraju prosula vodstvo na Old Traffordu. Postigao je vodeći pogodak na sebi svojstven način, dolaskom iz drugog plana. Gol je postigao iz jedinog udarca u okvir. Bio je aktivan na obje strane terena, jednom otklonio opasnost i dva puta presjekao loptu. U duelima je bio nešto slabiji, izvukao je deblji kraj u njih sedam od ukupno deset u koliko ih se upustio. 

PHIL NOBLE/Action ImagesPHIL NOBLE/Action Images

Ivo Grbić

Lille – Sevilla 0:0

Nije mogao previše odmarati u utakmici u kojoj su Andalužani poprilično dominirali nad njegovom momčadi. U intervencijama je bio siguran sa 4 obrane, a igra nogom uglavnom se svodila na duga ispucavanja.

Antonio Čolak

Chelsea - Malmö 4:0

Nije se mogao pošteno sastati s loptom u utakmici u kojoj je Chelsea očekivano izdominirao Malmö. Švedska momčad nije uspjela upisati ijedan udarac u okvir vrata. Četvrtina čolakovih dodira s loptom otpala je na izvođenje početnog udarca s centra.

Dejan Lovren

Zenit – Juventus 0:1

Kao kapetan igrao je u ulozi desnog stopera u formaciji s tri čovjeka u zadnjoj liniji. Tri puta je otklonio opasnost i blokirao je jedan udarac. Nije puno griješio u pas igri i nije upisao ijedan prekršaj. Domaća obrana nekoliko minuta prije kraja utakmice je popustila pod naletima Juventusa. Lovren se kod pogotka našao u praznom prostoru, a iza njegovih leđa utrčao je strijelac Kuluševski.

ANTON VAGANOV/Action ImagesANTON VAGANOV/Action Images


Ivan Rakitić

Lille – Sevilla 0:0

Ušao je u igru u 74. minuti nije imao vremena značajnije utjecati na utakmicu.

Josip Stanišić

Benfica - Bayern 0:4

U igru je ušao u 77. minuti, asistirao za posljednji, četvrti pogodak Bayerna na utakmici


Tagovi

Liga prvakaLuka SučićMario PašalićRoko ŠimićIvo GrbićJosip StanišićIvan RakitićDejan LovrenAntonio Čolak

Ostale Vijesti