Nel Pavletic/PIXSELL
Nel Pavletic/PIXSELL

Kvalitetu utakmice opet će determinirati teren, ali ni Lokosima ni Riječanima to ne smije biti opravdanje

Vrijeme Čitanja: 3min | pet. 18.10.24. | 08:00

Momčad s Kvarnera šest utakmica zaredom ne zna za poraz, dok je Čabrajinoj družini jako puno značilo slavlje protiv Gorice. Premda, i dalje su predzadnji.

Biti Silvijo Čabraja ponekad je blagoslov, a ponekad prokletstvo. Strateg Lokosa jedini je stručnjak u ligi koji kad se njegova momčad nalazi na pretposljednjem mjestu ne mora buditi usred noći zbog noćnih mora da je dobio otkaz, ali je isto tako netko tko neprestano gradi jedan te isti zid kojeg prilikom svakog prijelaznog roka netko 'kvrcne' da se on sruši gotovo do temelja. Čabraja je naučio živjeti na taj način, ali usprkos ljubavi koju ima prema klubu s Kajzerice, pitanje je dokad će biti spreman na taj Sizifov posao. Jer, u redu je dok je voljan to raditi, ali kad mu jednom prekipi…

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Bilo kako bilo, Čabraja zna da, iako je njegova momčad pod ozbiljnim imperativom bodova, se ništa drastično neće promijeniti ako ovog petka ne pronađe način kako da svlada Riječane. Koji, u Kranjčevićevoj, tradicionalno ne igraju najbolji nogomet. Bilo to protiv Hrvatskog dragovoljca, Rudeša ili Lokomotive, Rijeka je uvijek imala problema s igranjem u metropoli. O Maksimiru ne treba ni trošiti riječi…

Kako su i Lokomotiva i Rijeka dvije momčadi koje vole tranzicijski nogomet čija je esencija, osim dinamike i jakog individualnog GPS-a svakog igrača, i adekvatan travnjak, upitno je kakva će se utakmica ovog petka odigrati u Zagrebu. Ne može se reći da kiša lijeva 'kao iz kabla', ali prema dostupnim informacijama teren je jako mekan, za igrače neugodan, onakav da se nagle promjene smjerova ne preporučuju. A bez toga se nogomet ne može igrati.

Teren, dakle, vrlo vjerojatno neće biti na HNL razini, zbog čega će sigurno patiti i sama kvaliteta igre. A samim time i HNL-a. Koji uskoro mora raditi na prodaji TV prava. I koji se neće usrećiti ako neki potencijalni kupac 'eto tako' odluči pogledati otvaranje 10. kola HNL-a.

Ono što sigurno svi znamo je da će ovaj ogled preskočiti Denis Kolinger koji mora odraditi tri žuta kartona. S druge strane, Rijeka također ima problema sa stoperima, jer Galešića muči ozljeda, dok se Radeljić prije svega nekoliko dana vratio s reprezentativnog okupljanja. Na kojem ni on, a ni Martin Zlomislić (očekivano), nisu upisali ni minute.

Što se tiče ozlijeđenih igrača, Fran Žilinski je, nažalost, svoje ove sezone – odigrao. Prije desetak dana na treningu mu je stradalo koljeno, pukli su križni ligamenti, a to znači da ga je Čabraja izgubio na dulji period. Nakon Fabijana Krivaka, koji je također pokidao ligamente koljena (za vrijeme ljetne pauze), sada je ista nedaća zadesila i lijevog beka koji se ove sezone trebao isprofilirati. No, nogomet je ponekad zaista okrutan…

Inače, u posljednjih pet utakmica ovih dvaju takmaca na Kranjčevićevoj vidjeli smo dvije pobjede jednih, dva slavlja drugih te jedan remi. I to onaj prije nešto manje od godinu dana kada je Janković prvo 'asistirao' Tuciju za 1-0 Lokosa, a onda se iskupio za svoju pogrešku kad je 'u trepavicu' pogodio Fruka koji je postavio konačnih 1-1.

Što se tiče sastava, Čabraja i Đalović imali su dovoljno vremena da pripreme utakmicu, a nekako je za očekivati da će i jedan i drugi trener s pokojim iznenađenjem pristupiti utakmici. Bit će zanimljivo vidjeti tko će biti lijevi bek u sastavu gostiju, hoće li Petrovič opet dobiti prednost nad Selahijem te hoće li Janković igrati uz liniju (a Gojak u sredini) ili će pak on biti u paru s Frukom nešto između osmice i desetke pa će tako na lijevoj strani biti Rukavina.

Utakmicu će suditi Duje Strukan (Split), dok će u VAR sobi glavnu riječ imati Mateo Erceg iz Benkovca, jedan od tih 'talentiranih' hrvatskih sudaca koji ipak ne dobiva toliko prilika kao neki drugi koje šefovi (ili bivši šefovi) posebno njeguju. Četvrti sudac na ogledu bit će Ante Terzić (Podstrana), dok je delegat Ante Podnar iz Gospića.

Očekivani sastavi:

Lokomotiva (4-2-3-1): Šubariić - Mody, Karačić, Dajčer, Leovac - Fetai,Smakaj - Sušak, Vrbančić, Goričan - Čop

Rijeka (4-1-4-1): Zlomislić - Smolčić, Majstorović, Radeljić, Devetak - Petrovič - Pašalić, Gojak, Fruk, Janković - Andrić



Tagovi

HNK RijekaRijekaLokomotiva ZagrebHrvatska nogometna ligaHNLRadomir ĐalovićSilvijo Čabraja

Ostale Vijesti