Goran Kovacic/PIXSELL
Goran Kovacic/PIXSELL

Đalović: „Lokosi su neugodni i agresivni, ali mi idemo na pobjedu“

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 16.10.24. | 18:32

Strateg riječkog sastava najavljuje okršaj sa Zagrepčanima

Nogometaši Rijeke u petak 18. listopada od 18 sati gostuju kod Lokomotive u desetom kolu HNL-a. U srazu protiv momčadi s kojom su Bijeli otvorili prvenstvo momčad Radomira Đalovića očekuje potpuno drugačija utakmica od one na Rujevici i to protiv momčadi koja je istinski spoj mladosti i iskustva.

„Imali smo dva tjedna stanke tijekom kojih smo dobro trenirali i radili. Imali smo nekih problema s ozljedama koji i danas postoje, ali reprezentativci su se vratili i vidjet ćemo do petka tko će sve biti na raspolaganju. Čeka nas teška utakmica, prošle sezone nas je Lokomotiva zaustavila kada smo lovili naslov prvaka i to nam mora biti motiv za petak kada očekujem da budemo pravi i da od prve minute idemo po pobjedu“, rekao je Radomir Đalović.

Prouči cjelokupnu ponudu na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Rijeka je u reprezentativnoj stanci odigrala dvije pripremne utakmice, a posebno onda protiv Kopra je smjer za kojeg Đalović očekuje da njegovi igrači slijede.

„Nedostajali su nam igrači, ali protiv Kopra su odlično odgovorili igrači koji su igrali. Mislim da je to dobar trag na kojem moramo nastaviti i protiv Lokomotive probati što više dolaziti u situacije za postići pogodak“.

Kada je riječ o Lokomotivi to je momčad koja u riječkim redovima uživa poštovanje.

„Lokomotiva ima kontinuitet struke, trenera koji je dugo s njima, koji zna s mladim igračima... Uz njih imaju iskusne Čopa i Leovca, odličnog Goričana... Otišlo im je puno igrača, treba im vremena, ali su neugodni i imaju svoje kvalitete. Analizirali smo ih, gledali njihove utakmice, igraju agresivno i dolaze u završnicu s puno igrača. Opasni su i nadam se da ćemo ih onemogućiti u nekim velikim prilikama“.

Podvukao je Đalović još nešto.

„U svakoj utakmici idemo na pobjedu, tako i treniramo. Željeli smo pobijediti i protiv Hajduka i protiv Slaven Belupa. Ovaj klub je navikao tako igrati i to prihvaćamo. Nekada ne ide jer je suparnik dobar ili mi nismo kakvi bismo trebali biti da bismo pobijedili. Imamo imperativ, ali to je nogomet, moramo trenirati još bolje i onda će doći rezultati“.

Uz trenera utakmicu je najavio i iskusni branič Ante Majstorović.

„Iza nas su dva tjedna napornog rada kako bismo što spremniji ušli u novi prvenstveni ciklus. Lokomotiva je nezgodna momčad, spoj mladosti i iskustva, bit će sigurno teško ako ne uđemo maksimalno u utakmicu. Ako budemo kakvi znamo mislim da smo kvalitetniji i da to možemo pokazati“, rekao je Majstorović.

Ove sezone je u srcu obrane igrao i s Radeljićem i Galešićem...

„Već sam iskusan igrač pa mi se nije teško prilagoditi u dobru momčad. Radeljić i Galešić su dva iskusna igrača i s obojicom mi je drago igrati“, zaključio je Ante Majstorović.



Tagovi

HNK RijekaRadomir ĐalovićHNLNK Lokomotiva

Ostale Vijesti