Slavko Midžor/Pixsell
Slavko Midžor/Pixsell

Kreće borba za Baturinu: Trenutno je bez menadžera i svi ga 'love', a počinje ga pratiti engleski velikan!?

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 04.09.24. | 10:40

Jesen velikih promjena i izazova u karijeri Martina Baturine, pred kojim je dokazivanje u Ligi prvaka i borba za mjesto standardnog prvotimca Zlatka Dalića. Iza kulisa se, pak, natječu nogometni agenti tko će u budućnosti zastupati dragulja hrvatskog nogometa

Martin Baturina kao Dinamova 'desetka' u udarna igla u Ligi prvaka. Martin Baturina kao nova snaga veznog reda reprezentacije i igrač, koji bi tu ulogu trebao obavljati idućih 10-ak godina. To su očekivanja od 21-godišnjaka, ponajvećeg hrvatskog talenta, pred kojim je, tvrde mnogi, jesen konačne eksplozije. Baš kao što je one jeseni 2019. u Maksimiru 'eskplodirao' Dani Olmo, predstavio se u Ligi prvaka i debitirao za Španjolsku, tako bi i Baturina ove jeseni mogao (ili trebao) definitivno stati na najveću pozornicu i tamo biti jedan od glavnih glumaca. Ulazak u sezonu je dobar, možda nedostaje pogodak, ali zato ima pet asistencija, a iz utakmice u utakmicu sve je jasnije da bi ovo mogal biti njegova sezona.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Martin Baturina na samom kraju prijelaznog roka bio je blizu odlaska u Fiorentinu. Kuhalo se, kuhalo, Talijani su slali ponudu za ponudom, Baturina je bio u 'stand by' fazi. No, Dinamo je u konačnici odlučio da Baturinu neće prodati, on se nije bunio, himna Lige prvaka u Dinamovom dresu za njega je jaki magnet. K tome, izazov je i boriti se za mjesto u veznom redu Vatrenih, uz Kovačića, Modrića i ostale. Odlaskom iz Dinama u neizvjesnost, u klub gdje bi trebao vremena za prilagodbu, bilo bi mu sigurno teže taj cilj i ostvariti. Kakve planove ima s njim, Zlatko Dalić pokazat će već ovaj tjedan, utakmicama protiv Portugala i Poljske, u kojima bi Martin mogao imati dobru minutažu. I iskoristiti priliku da postane ne samo pričuvna, već i jedna od glavnih izbornikovih opcija na ovom 'novom početku' Vatrenih.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Međutim, najjača vijest vezana za Baturinu u nogometnih krugovima nije to da je ostao u Dinamu i da je Fiorentina bila spremna prijeći 'čarobnu' granicu od 20 milijuna eura, (s bonusima), već da je Baturina trenutno bez menadžera. Naime, razišao se Martin s dosadašnjim agentom Darijem Zahorom i njegovom agencijom VPA Sports International. Kolokvijalno, ta se agencija često nazivala 'Mamićevom', jer je Zahora dugo bio suradnik Marija Mamića (time, posredno i Zdravka), koji je Baturinu uzeo pod svoje kad je njega i njegovu dvojicu braće doveo iz Splita u Dinamo. Prema ugovoru s Dinamom, navodno, postotak ili provizija od transfera, koji varira o visini odštete pripada upravo toj agenciji, bez obzira tko odradio posao. Zbog svega toga znalo se čuti kako je Baturina zadnji 'Mamićev dragulj' u Dinamu, iako su se zadnjih godina svi ti odnosi isprepreli i ne mogu se više tako jednostavno tumačiti. Zato i jest informacija da Baturina, igrač za sljedeći veliki transfer iz HNL-a i budući standardni reprezentativac, više nema agenta, izazvala buru u menadžerskim krugovima. Naravno, mnogi su krenuli u akciju, svi žele Baturinu u svojem dvorištu, svi ga 'love'. No, on se trenutno time ne zamara previše, svjestan je da je pred njim velika jesen i da transfer neće nikamo pobjeći, ako bude igrao na svojoj razini. I, samo da bude zdravlja.

A iz drugih, pak, izvora dozajnemo da bi lov klubova na Baturinu i priprema za zimski mercato trebali krenuti već u četvrtak na utakmici s Portugalom. Naime, Baturina je, kažu upućeni, vrlo visoko na listi želja engleskog (posrnulog) velikana Manchester Uniteda. Njegovi skauti prate Martina odavno, kao, uostalom, skauti svih istaknutih klubova, a sad ga planiraju još malo pomnije motriti. Navodno će United imati, nakon Portugala, svoje ljude i u Osijeku na utakmici s Poljskom, potom i na Derbiju s Hajdukom u Maksimiru. I tako dalje... Prvenstveno zbog Baturine! Iako već tri sezone igra na seniorskoj razini, već je drugu standardna i važna Dinamova poluga, ipak je ova sezona, ova jesen velikih promjena u Baturininoj karijeri. Uskoro ga čeka i novi ugovor s Dinamom, naravno, podebljani, koji će ga također svrstati među najbolje Dinamove igrače. Trenutno je s oko 450 tisuća eura godišnje (brutto) daleko od kruga najplaćenijih modrih vedeta!



Tagovi

Martin BaturinaHrvatska nogometna reprezentacijaGNK DinamoLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti