Slavko Midzor/Pixsell
Slavko Midzor/Pixsell

Sosa: “Cristiano i Luka bi i sa 50 godina bili opasni”

Vrijeme Čitanja: 2min | sri. 04.09.24. | 10:15

U Maksimiru je u 10 sati posljednji trening reprezentacije pred polazak u Portugal gdje ih u četvrtak očekuje dvoboj 1. kola Lige nacija

Izabranici Zlatka Dalića u srijedu prijepodne napravit će još posljednji trening uoči utakmice s Portugalom s kojom otvaraju natjecanje u Ligi nacija. U Lisabonu će imati tek službenu press konferenciju i utakmicu koja je prema rasporedu u četvrtak u 20.45 sati.

Uoči treninga pred medije su izašli Borna Sosa i Luka Sučić, dvojac Vatrenih koji je ovo ljeto promijenio poslodavce. Sosa je napustio Ajax i otišao u talijanski Torino, dok je Sučić novi član Real Sociedada.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

“Ozračje je dobro, novi ciklus i nova priča. Dosta je toga novog u odnosu na Euru, dvojica su se oprostila, imamo dosta ozljeda no ulazimo u novi ciklus kako bi pronašli rješenja”, rekao je Sosa u uvodu i dodao kako ima par zanimljivih opcija i ideja za Portugal, ali i da se nada kako će cijeli ciklus biti pozitivan i dobar.

“To nam je jako važno jer radimo pripremu za Svjetsko prvenstvo 2026. U te dvije godine moramo stvoriti što bolju ekipu. Nadam se da ćemo izgledati bolje nego na Euru”, smatra Sosa koji će nastup u Njemačkoj okarakterizirati kao “nismo izgledali loše, ali nismo imali sreće koja je potrebna”.

Osvrnuo se i na promjenu sredine.

“Zadovoljan sam promjenom kluba. Prelijepo mi je u Torinu, bit će jako dobra sezona. Odlično smo počeli sa sedam bodova iz tri utakmice. Za mene je ovo preporod”.

Nije Sosa mogao izbjeći pitanje o Cristianu Ronaldu koji ga čeka u Lisabonu u četvrtak.

“Ronaldo je priča za sebe. Toliko je toga uspio u nogometu i životu, teško je reći išta negativno za takvog igrača. Mi imamo Luku, a oni donose kvalitetu na teren. Preiskusni su da ih ikad podcijeniš. I da imaju 50 godina, mogu nešto napraviti”, zaključio je Sosa.

Njegov suigrač Luka Sučić dobio je rođaka u reprezentativnom okruženju.

“Najveća snaga reprezentacije je ovo zajedništvo. Petar? Svi su ga dobro primili, sad je na njemu da radi, čeka priliku i uči. Prvi je put s nama, sad se mora dokazati na svakom treningu. Dobit će priliku. Savjet? Rekao sam mu da daje maksimum i da uči od velikih igrača kao što su Modrić i Kovačić” - rekao je Sučić, pa nastavio o ciljevima s kojima Hrvatska otvara natjecanje u Ligi nacija.

“Cilj je da pobijedimo u obje utakmice. Bit će teško gostovanje u Portugalu, ali nadam se bodovima. Ja sam dobro, sretan sam što sam u reprezentaciji. Novi klub? Tek mi je početak, treba vremena. Ali svi su me odlično primili, osjećam se ugodno”.



Tagovi

VatreniHNSLiga nacijaHrvatska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti