REUTERS/Robin Rudel
REUTERS/Robin Rudel

Kramariću stiže novi sportski direktor, a on u paketu dovodi i novog trenera?

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 07.10.24. | 10:54

Promjena bi konačno trebala nastupiti u utorak

Sturmov uspješni sportski direktor Andreas Schicker trebao bi uskoro postati sportski direktor Hoffenheima. Stoga je pobjeda Sturma nad Salzburgom s visokih 5-0 bila prekrasan oproštajni dar i sjajna potvrda fantastičnog posla koji je Andreas Schicker odradio u svom gotovo četveroipolgodišnjem mandatu sportskog direktora Sturma iz Graza. Nakon 5-0 pobjede, Andreas Schicker za Kurier je progovorio o svojim motivima i očekivanjima.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Nikad nisam tajio činjenicu da bih bio zainteresiran za ovaj zadatak," kaže Schicker, koji je također rekao da će Sturm donijeti sedmeroznamenkastu naknadu za transfer. Ironija sudbine: njegova uspješna metoda izgradnje igrača kako bi ih potom mogao prodati za profit sada će biti primijenjena i na njega.

Dolazi u Hoffenheim na mjesto Alexandera Rosena, koji je do kraja srpnja na toj dužnosti bio jedanaest godina, a to što neki navijači u Hoffenheimu već negoduju zbog njegovog dolaska ga ne brine. Navodno je razlog njihovog negodovanja to što je Schicker prije 10 godina izgubio ruku u nezgodi s petardom. Točnije, izgubio je podlakticu zbog čega sada ima umjetnu.

"U konačnici, ljude možete uvjeriti samo kroz uspjeh. Ne mislim da svi tamošnji navijači misle na taj način. Okruženje u Hoffenheimu definitivno dobro odgovara."

Zašto Schicker ne čeka prijelazni rok na zimu, već sada koristi reprezentativnu stanku?

"Jer ovo je najbolje vrijeme za sportskog direktora da počne. Za nas je puno posla u prijelaznom razdoblju."

Promjena bi konačno trebala nastupiti u utorak, a njegov nasljednik trebao bi doći iz inozemstva. Uporno se šuška da Schicker sa sobom vodi svog uspješnog trenera Christiana Ilzera, iako u Hoffenheimu računaju na Pellegrina Matarazza. Osim toga, u Njemačku bi mogao preseliti i tehnički direktor Paul Pajduch.



Tagovi

HoffenheimAustrijska BundesligaBundesligaAndrej KramarićSturm Graz

Ostale Vijesti