REUTERS/Leonhard Foeger
REUTERS/Leonhard Foeger

„Povijesna sramota, najveći poraz od 2008., Sturm je ponizio Salzburg, ovo je vrhunac krize“

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 07.10.24. | 10:07

Austrijski mediji tvrde: salzburško bure baruta gori

Red Bull Salzburg pretrpio je najteži poraz u Bundesligi od 2008. godine. Prvak Sturm Graz je ponizio momčad Lijndersa s 5-0. Kriza Bikova je na vrhuncu", piše Salzburg24.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

"Čak su i navijači koji su putovali s njima rano okrenuli leđa momčadi."

Sportski direktor Bernhard Seonbuchner najavio je "veliku analizu" za ponedjeljak.

"Bivši serijski prvak liže rane i istražuje uzroke privremenog pada pod vodstvom trenera Pepijna Lijndersa", kaže Die Presse i dodaje:

"Bio je to tek drugi put u eri Bullsa da je klub primio pet ili više golova u ligi. Gorči je bio samo povijesni poraz od 7-0 u Wals-Siezenheimu protiv Rapida 23. ožujka 2008. godine."

Prije nekoliko dana Kronen Zeitung je izvijestila o “salzburškom buretu baruta”. Nakon debakla od 0-5 u Grazu, Kronen Zeitung kaže: jedno je sigurno: Bullsi gore. Njihov urednik Sebastian Steinbichler napisao je u svome komentaru:

"Jednostavno okrivljivanje poraza iz taktičkih razloga više nije dovoljno. Salzburg se mora iz temelja preispitati. Od naprijed prema nazad. Time se podgrijava i kadrovska rasprava. Počevši od sportskog direktora Bernharda Seonbuchnera, koji je na čelu već godinu dana. Kvaliteta momčadi doseže svoje granice - posebice u obrani. To je dobrim dijelom njegova krivnja, jer nije bilo adekvatnog odgovora na odlaske vrhunskih igrača poput Strahinje Pavlovića. Unatoč potrošenim desecima milijuna eura."

"Bullsi su u igri djelovali nekonceptualno, ali prije svega bez volje. Trener Lijnders također ima slaba objašnjenja za rezultat", kaže Kurier.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.



Tagovi

Red Bull SalzburgSalzburgLiga prvakaBundesligaSturm Graz

Ostale Vijesti