REUTERS/Heiko Becker
REUTERS/Heiko Becker

Kramarić u društvu Gerda Müllera i Klausa Fischera, a njegov nastup ocjenjen je – čistom desetkom!

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 25.08.24. | 09:31

Hrvatski reprezentativac je – i to po tko zna koji put – odveo Hoffenheim do pobjede i još jednom potvrdio kako je on rođeni strijelac.

Andrej Kramarić oduševio je na otvaranju nove sezone Bundeslige. Hrvatski napadač, koji u Hoffenheimu uživa jednu prilično slobodnu rolu na terenu, s tim da je idejno 'nacrtan' kao polušpica iza Bultera i Hložeka, još je jednom pokazao kako se u nogometu svašta može utrenirati, ali da se s nosom za pogodak ili rodiš ili ne rodiš.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Krama je rođeni strijelac, netko kome je normalno postizati pogotke dan za danom, utakmicu za utakmicom. A očito je posebno 'gladan' kada nogometa nema na rasporedu nekoliko tjedana ili mjeseci.

Prvu svoju seniorsku sezonu, kao 18-godišnjak, Kramarić je odigrao u dresu Dinama. U prvom kolu sezone 09./10. odigrao je drugih 45 minuta u pobjedi njegovog matičnog kluba protiv Istre 1961, ali se u listu strijelaca nije upisao. No, već u drugom kolu, kad je Dinamu u goste stiglo Međimurje, Kramarić je zabio prva dva pogotka na utakmici, da bi onda svoj obol u 4-0 pobjedama dali još Slepička i Papadopoulos.

Sljedeće sezone, one u kojoj je imao svega dva starta za Plave od prve minute, Kramarić je prvi pogodak u sezoni dočekao tek u 4. kolu, kad je Dinamo s 4-2 doma svladao Karlovac 1919.

Drugi dio sezone 11./12. te cijelu sezonu 12./13. igrao je za Lokose, a na prvi pogodak u sezoni 12./13. pričekao je sve do 5. kad je Lokomotiva s 2-0 bila bolja od Hajduka. Iako, valja spomenuti kako je prije toga imao tri asistencije u uvodne četiri utakmice sezone. Sezonu 13./14. započeo je kao igrač Dinama, a prvijenac u novoj sezoni postigao je u drugom kolu protiv Zadra (3-0). U Dinamu se zadržao do konca kolovoza, nakon čega postaje igrač Rijeke.

U dresu momčadi s Kvarnera igrao je čudesno, ukupno je skupio 55 pogodaka i sedam asistencija u 65 nastupa, a sezonu 14./15. otvorio je tako da je prvo protiv Zagreba postigao dva pogotka, da bi onda protiv Hajduka na Kantridi zabio trogodak. U siječnju 2015., u rekordnom transferu kluba, odlazi u Leicester.

U sezonu 15./16., kad je Leicester osvojio naslov prvaka Engleske, Kramarić je nije dobro kotirao kod Mistera Ranijerija te je u prvom dijelu sezone upisao svega dva nastupa, nakon čega odlazi prvo na posudbu u Hoffenheim, a potom Nijemci odlučuju i otkupiti njegov ugovor. Nema nikakve sumnje, bila im je to najbolja odluka u klupskoj povijesti.

Na otvaranju sezone 16./17. nije zabio, ali je u drugom kolu protiv Mainza upisao hat-trick – asistencija! U sezoni 17./18. zabio je na otvaranju sezone, Werderu, iako nije bio starter u toj utakmici, a onda je i u sljedećem kolu postigao pogodak protiv Bayera.

Prvu utakmicu u sezoni 18./19.. protiv Bayerna na Alianz Areni, propustio je zbog problema s koljenom, ali je onda u drugom kolu na domaćem terenu bio precizan u 3-1 slavlju protiv Freiburga. Ista stvar dogodila se i na otvaranju sezone koja je uslijedila, samo što je tada ozljeda bila ozbiljnije naravi pa je debi u novoj sezoni upisao tek u 8. kolu, a tada je zabio u 2-0 slavlju protiv Schalkea.

Prvi put u svojoj karijeri, ali ne i posljednji, Andrej Kramarić je sezonu otvorio trogotkom u sezoni 20./21. kad je njegova momčad s 3-2 u gostima svladala 1. FC Köln. I tada je dva od tri pogotka postigao u prvom poluvremenu, baš kao što je i tada jedan od pogodaka postigao s bijele točke. Te iste sezone je potom u 2. kolu zabio dva pogotka Bayernu u 4-1 slavlju Hoffenheima, da bi onda u 3. kolu zabio i Eintracht Frankfurtu u 2-1 gostujućem porazu.

Njegova najmanje efikasna sezona bila je ona 21./22., a iako je na prvi pogodak u sezoni pričekao sve do šestog kola, sezonu je otvorio hat-trickom asistencija u 4-0 gostujućoj pobjedi protiv Augsburga. U sezoni kasnije (22./23.) je na prvijenac pričekao do trećeg kola (3-0, Bayer), s tim da je već u prvom kolu upisao asistenciju u 3-1 gostujućem porazu od B. M'Gladbach. Prošle sezone nije zabio na otvaranju (Freiburg 1-2), ali zato je u drugom kolu u 3-2 gostujućem slavlju protiv Heidenheima.

Dakle, kad se sve sumira, Andrej Kramarić je u dosadašnjoj karijeri u 1. kolima prvenstava ukupno postigao devet pogodaka, a s dva trogotka na otvaranju sezone u Bundesligi izjednačio se s Gerdom Müllerom i Klausom Fischerom kojima je to također pošlo za rukom, odnosno nogom, prije njega. 

Zanimljivo, poslije utakmice protiv Holstein Kiel, vodeći njemački sportski mediji o Kramariću imaju napisano svega nekoliko riječi, a posebno je upečatljivo kako nema – njegove izjave! Dakle, sve je normalno, bio je to još jedan dan u uredu za Andreja

Za kraj, valja spomenuti i kako je prema algoritmu SofaScorea Andrej Kramarić ocjenjen sa savršenom ocjenom 10. Na utakmici je imao 66 dodira s loptom, 33/39 točnih dodavanja od koja su tri bila ključna, četiri udaraca prema golu (sva četiri u okvir) te je usputno kreirao i jednu veliku priliku za svoju momčad. Majstorska utakmica istinskog majstora nogometne igre... (I.A.S.)



Tagovi

Andrej KramarićHoffenheimBundesliga

Ostale Vijesti