Germanijak.hr
Germanijak.hr

KRAJ Lokomotiva - Hajduk 1-1: Čop s 11 metara za remi u 99. minuti!

Vrijeme Čitanja: 5min | ned. 11.08.24. | 20:28

Sudačka nadoknada kobna za Bijele

U Kranjčevićevoj, na očajnom travnjaku, u 18.30 počeli su svoju utakmicu Lokomotiva i Hajduk. U sjeni 'slučaja Perišić', kojega je trener Gennaro Gattuso uoči utakmice ostavio u Splitu zbog, po njemu, nedoličnog ponašanja, čeka se reakcija Hajdukovih Bijelih na terenu. Koji pod novim trenerom love prvu gostujuću pobjedu sezone, nakon domaćeg trijumfa protiv Slavena Belupa, drugu na startu HNL-a. Lokomotiva, pak, jako oslabljena u odnosu na prošlu sezonu traži iskupljenje nakon teškog poraza na Rujevici (4-0).

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Kao i uvijek, tribine u Kranjčevićevoj su dobro popunjene, velikom većinom Hajdukovim pristašama, iako je silna vrućina malo 'ubila' onaj tradicionalni temperament i bučnu atmosferu, kakva je znala biti u nekim prijašnjim dvobojima ova dva kluba na ovom stadionu. Hajdukovi igrači su prilikom izlaska na teren nagrađeni pljeskom, ali najveći je dobio upravo Gennaro Gattuso. Koji je, doznajemo, odmah po izlasku iz klupskog autobusa od domaćina zatražio jedan Lokomotivin dres, za privatnu kolekciju. I klub s Kajzerice odmah mu ga je i darovao. Hajduk je, dakle, počeo bez 'odstranjenog' Perišića, ali s Ivanom Rakitićem od prve minute.


Treća je minuta, Lokomotiva već ima drugi korner. Ali, nisu ti ubačaji donijeli baš ništa.

U devetoj minuti loša reakcija Šarlije. Opušteno je vraćao loptu vrataru Lučiću, ali zamalo zabio autogol. Još jedan korner za Lokomotivu. Pa još jedan, već četvrti. I onda, još jedan, peti. Ništa ti korneri zasad nisu donijeli domaćima. Ali, Lokomotiva zasad bolja, visoki presing po velikoj vrućini stvara velike probleme Hajdukovoj obrani i veznom redu.

Velika šansa! Bila je Lokomotiva sad blizu vodstvu. Mudražija je odlično prihvatio loptu u kaznenom prostoru, okrenuo se i pucao sa šest-sedam metara. Ali, odlično je reagirao Lučić i spasio Hajduk!

Livaja je zabio, ali odmah je bilo jasno da je bio u zaleđu. Nije bila potrebna niti dulja VAR provjera.

Opet šansa za 'loksu'! Duje Čop se sjajno oslobodio u kaznenom prostoru, gađao snažno suprotan kut, ali prošlo je pored vratnice. Hajduk dosad nije pokazao ništa!

Nakon pola sata prva prijetnja Hajduka! Visoko stoji Lokomotivina obrana, Krovinović je dugom loptom proigrao Livaju, on iz prve puca s 20-ak metara. Pokraj gola!

Hajduk je malo povezao redove, ali svaka je ideja ista. Duga lopta na Livaju iza Lokomotivinih braniča. Zasad je Hajdukova 'desetka' triput ulovljena u zaleđe.

Sad je bilo opasno u kaznenom prostoru Lokomotive. Pukštasov udarac završio je u bloku, ali je lopta došla do razigranog Bambe. Njegov udarac Šubarić je izbacio u korner.

Prvi žuti karton zbog prekršaja grubog laktom na centru zaradio je Zvonimir Šarlija. Mudražija je, pak, zaradio povez na glavi!

POLUVRIJEME: S tribina se miješaju zvižduci i povici Hajdukovih navijača: 'Hoćemo pobjedu'! Osim dva-tri bljeska nisu Bijeli pokazali da znaju put do trijumfa.

Počelo je drugo poluvrijeme.

Sad je požutio i Filip Uremović.

Livaja je pucao loše s 20-ak metara. Daleko od vrata. Ali, opet pohvale Bambi, koji se izborio za loptu i proigrao svojeg kapetana. Jedini koji nešto igra u Hajduku.

Gattuso u 58.minuti radi prve promjene. Umjesto Kalika je ušao Sahiti, umjesto Krovinovića Trajkovski.

Dobra akcija Hajduka, Trajkovvski je bio sam pred Šubarićem, koji mu je obranio udarac. Ali, bilo je zaleđe!

Velika pogreška Trajkovskog! Proigrao je Čopa, koji je krenuo prema vratima i pucao s 20-ak metara. Lučić je bio spreman i odbio je loptu.

U dvije pune utakmice, plus ovih 70-ak minuta, Hajduk još nije zabio pogodak u gostima, izvan Poljuda. Navijači sa Zapada opet šalju jasnu poruku:'Hoćemo pobjedu!'

Točno u 70.minuti novo zaleđe Livaje, teško ih je više i izbrojati.

Opet prijeti Čop, ali njegov udarac je blokiran. Još jednom - korner za Lokomotivu.

Livaja promašio zicer! Lijepa akcija Hajduka, Sahiti je odlično proigrao Livaju na drugoj vratnici. Sad nije bilo zaleđe, bio je to čisti zicer, Livaja sam, ali njegov je udarac obranio Šubarić. U nastavku akcije pred vratarom Lokomotive bio je i Moufi, ali ni on nije uspio svladati Šubarića.

Sad se s tribina orilo: Niko, Niko! Nisu ovacije upućene ni bivšem sportskom direktoru Nikoličiusu niti sadašnjem Nikoli Kaliniću, već Niki Siguru. Koji se oporavio od ozljede i ušao na teren prvi put ove sezone. Zamijenio je Moufija.

Opasno pred Lučićem! Karačić je oštro ubacio s desne strane, lopta je prohujala kroz peterac, nitko na nju nije natrčao.

Već je 78.minuta, a Čabraja još nikoga nije zamijenio. Dosta neobičan potez, pogotovo u ovim vremenskim uvjetima.

GOOOL, Hajduk vodi! Sad je Livaja pobjegao obrani Lokomotive, nema zaleđa. Odlično je na drugoj vratnici vidio i proigrao Trajkovskog, koji je bio miran egezkutor. Prvi Hajdukov gostujući gol u trećoj Gattusovoj utakmici izvan Poljuda.

Zamalo 0-2! Ubačaj s desne strane, Livaja je pucao glavom, blizu vratnice.

S druge strane bomba Karačića s 30 metara, Lučić se nije dao iznenaditi. U nastavku akcije još nekoliko opasnih lopti pred Hajdukovim golom, ali bez izjednaćenja.

Prve dvije zamjene u Lokomotivi u 86. minuti. Mody i Baždarić umjesto Suška i Fetaija.

Izlazi Livaja, uz ovacije i pljesak Kranjčevićeve, izišao je i Bamba. U zadnjim minutama igrat će i mladi Dundov i nešto stariji Prpić.

Opet prijeti Čop, Lučić brani nogom! Novi korner.

Igra se najmanje sedam minuta nadoknade!

Dalekometni pokušaj Sahitija, visoko iznade grede.

KAZNENI UDARAC ZA LOKOMOTIVU Sigur je neoprezno skrivio jedanaesterac u zadnjim sekundama na jošđ mlađem Baždariću, a Duje Čop u 99.minuti zabio za remi!

KRAJ

Lokomotitva - Hajduk 1-1

Zagreb. Stadion: Kranjčevićeva. Sudac: Dario Bel (Osijek). Pomoćnici: Goran Pataki (Đakovo) i Ivan Janić (Ilok). VAR: Mario Zebec (Cestica). AVAR: Luka Pajić (Rijeka).

Lokomotiva (4-2-3-1): Šubarić - Karačić, Živković, Mersinaj, Leovac - Smakaj, Fetai (od 86.Baždarić) - Sušak (od 86.Mody), Mudražija, Goričan - Čop. Trener: Silvijo Čabraja.

Hajduk (4-2-3-1): Lučić - Moufi (od 75.Sigur), Uremović, Šarlija, Melnjak - Rakitić, Pukštas - Bamba (od 88.Durdov), Krovinović (od 58.Trajkovski), Kalik (od 58.Sahiti) - Livaja (od 88.Prpić). Trener: Gennaro Gattuso.

Strijelci: 0-1 - Trajkovski (80., Livaja), 1-1 - Čop (90-+9 -11 m)

Žuti kartoni: Goričan; Šarlija, Uremović, Sigur, Pukštas..

Crveni kartoni:




Tagovi

Hrvatska nogometna ligaHNLHajdukNK Hajduk SplitLokomotiva ZagrebNK Lokomotiva

Ostale Vijesti