Germanijak.hr
Germanijak.hr

Travnjak u Kranjči je antireklama HNL-a! I sramota Grada!

Vrijeme Čitanja: 2min | ned. 11.08.24. | 18:08

Najgori teren HNL-a, kako ga mnogi već godinama zovu, na otvaranju nove sezone izgleda još sablaznije

Naviknuli smo već godinama da se utakmice u Kranjčevićevoj igraju na 'najgorem' travnjaku u HNL-u. Tako mnogi akteri nazivaju teren u Ulici Pjesnika, uostalom, potvrđuju to i brojne teške ozljede, koje su zadnje dvije-tri sezone 'odnijele' nekoliko ligamenata koljena i zadnjih loža, poneki gležanj. Prije izlaska na njega, osim kvalitetnog zagrijavanja, jednako je bitno zapaliti svijeću na Kamenitim vratima i poželjeti da nakon 90 minuta izađeš čitav.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

A taj najgori, nazovimogatravnjak, na otvaranju nove sezone HNL-a izgleda još sablaznije. Na više dijelova terena nedostaje trave, poput oranice ili podloge za tenkovske vježbe, utakmica Lokomotive i Hajduka igra(la) se na igralištu, koje bi bilo sramota i za niželigaše. Kamo li za elitnu ligu države svjetskih srebrnih i brončanih, u kojoj igraju i neki od tih proslavljenih reprezentativaca. Jedan, Ivan Rakitić, u ovom je dvoboju u početnom sastavu. Zlobnici i šaljivci rekli bi da je njemu i najlakše priviknuti se, jer teren Kranjčevićeve najviše podsjeća na saudijsku pustinju, u kojoj je proveo zadnjih pola godine. No, naravno, daleko da je ova problematika tema za šalu i viceve, ovakav travnjak apsolutna je antireklama HNL-a i velika sramota svih odgovornih. Na prvom mjestu Grada Zagreba, svih njegovih vlasti od bivših do aktualne, jer daje realnu sliku stanja, zapravo, velikog dijela sportske infrastrukture u metropoli. Nakon toliko godina zapuštanja, pustih obećanja i okretanja glave, jeftinog populizma i demagogije, drugačije Kranjčevićeva i nije mogla izgledati. Kao ni Maksimir! Sra-mo-ta!

Ali, nije to kraj. Jer, svima je jasno da teren treba mijenjati, staviti novi pokrov, no, tko će to učiniti. Lokomotiva neće, jer nije vlasnik, čak ni koncesionar stadiona. HNS? Neće ni on, jer, i da želi, zašto bi to činio kad postoji još jedno 'čvrsto' obećanje Grada da će uskoro početi renovacija stadiona u Kranjči. Naravno, da onda niti Grad neće ulagati u novi teren, za idućih nekoliko mjeseci, ako planira raditi kompletnu obnovu stadiona!? U koju, naravno, i dalje nitko ne vjeruje, jer, dok ne vidimo, barem, početak radova, nećemo vjerovati. Previše smo puta nasjeli. Stoga, po svemu sudeći, dokle god je ovakve Kranjčevićeve, ove sezone, igrat će se na ovom 'travnjaku'. Dokle izdrži i koliko god žrtava uzela!

Na neki način, sa svojom se sudbinom našalila i Lokomotiva. Na novinarskim mjestima dočekale su nas maramice s logom kluba i porukom: 'Prljave stolice uzvraćaju, ali Lokomotiva uvijek pobjeđuje.' Dakle, jedino što taj klub može ponuditi u ovim okolnostima jest - maramica za brisanje stolaca. Za ostalo su mu vezane ruke!



Tagovi

NK LokomotivaHajdukHNLKranjčevićeva ulica

Ostale Vijesti