REUTERS/Leonhard Simon
REUTERS/Leonhard Simon

Kompany prvi trener Bayerna koji je uspio što i Kovač 2018., a prvotno ga u klubu nisu htjeli

Vrijeme Čitanja: 2min | pon. 16.09.24. | 10:20

Belgijski stručnjak posložio je momčad koja se vratila na staze dominacije u Njemačkoj

Prvi put nakon petog kola prošle sezone, njemački rekordni prvak, Bayern, vratio se na vrh ljestvice Bundeslige. Nakon visokih 6-1 protiv Holstein Kiela, trener Bavaraca Vincent Kompany (38) postao je prvi je trener Bayerna nakon hrvatskog stručnjaka Nike Kovača (2018.) koji je dobio prve tri utakmice sezone.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prodisala je bavarska mašina napokon. Belgijski stručnjak posložio je momčad koja se vratila na staze dominacije u Njemačkoj. A zapravo, nije trebao niti postati trener Bayerna, otkrio je sportski direktor Max Eberl za Sport1.

“Julian Nagelsmann i Ralf Rangnick su odbili našu ponudu, nisu htjeli postati treneri Bayerna. Nakon što je Rangnick otkazao, ponovno smo razgovarali s Kompanyjem, koji je od početka bio na našem popisu, na kojem je bilo 15 trenera", otkrio je Eberl pa otkrio i da je sam imao sumnje u belgijskog stručnjaka:

“Pitao sam se: dovodim li stvarno trenera koji ima samo tri i pol godine iskustva kao profesionalni trener i koji je ispao iz Premier lige? U početku sam tome davao preveliku težinu – i to me nerviralo. Na kraju sam rekao 'Ajde, sudbina će ti pokazati, to bi trebao biti on.' Sada smo sretni što je tu.”

Jasno, koliko se Bayernovi navijači vesele povratku visokih pobjeda u domaćem prvenstvu, toliko dinamovcima koji im sutra stižu na noge u sklopu 1. kola Lige prvaka (21 sat, Arenasport 1) sigurno nije najugodnije pogledati statistiku Bavaraca, posebno nakon poraza u derbiju protiv Hajduka prošlog vikenda. No, Dinamo će imati maksimalnu podršku svojih navijača na Allianz Areni, a i povratak nakon pada karakteristika je velikih pobjednika. Plavi će sada najbolje pokazati čemu su dorasli. (eg)



Tagovi

Max EberlVincent KompanyBayernNiko KovačBundesliga

Ostale Vijesti