Ivana Ivanović/Pixsell
Ivana Ivanović/Pixsell

Koje promjene uvodi Karoglan u Hajduku?

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 25.10.23. | 08:00

Novi trener donosi svoje ideje

Mislav Karoglan ustoličen je za trenera Hajduka i već u petak čeka ga zahtjevno gostovanje u Koprivnici protiv Slaven Belupa. Nasljednik Ivana Leke na klupi Bijelih pratio je sigurno sve utakmice Hajduka, upoznat je s načinom na koji su Splićani igrali pod bivšim trenerom i zacijelo ima svoja zapažanja što bi trebalo promijeniti kako bi igra bila bolja i kako bi se ponovno počelo pobjeđivati.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Delikatan je trenutak za start novog posla, ali lakog nikad nema. Hajduku su se u prošloj utakmici ozlijedili Mihael Žaper i Josip Elez, od ranije nema Filipa Uremovića i Francisca Ferra, ali zato se vratio Rokas Pukštas kojega je upravo Karoglan lansirao, prepoznao potencijal u njemu. Odradio je novi trener prvi trening, pozdravio se s većinom igrača koje poznaje, a nove upoznao te se primio posla.

Koji će mu biti prvi potezi? Kako je obrana desetkovana, moguće je da će se u kadru naći i Luka Vušković koji nije igrao ove sezone, a prodan je u Tottenham. Predsjednik Lukša Jakobušić rekao je na predstavljanju trenera da nema nikakvog ograničenja za korištenje mladog stopera koji je do zime sigurno u Hajduku, a trenira s prvom momčadi nakon što je nekoliko utakmica odradio za juniore. To bi mogla biti jedna novost u sastavu Karoglana, a Vuškoviću bi bilo bolje da je u seniorskoj konkurenciji te da se za posudbu u neku jaču ligu sprema kroz prvu momčad.

Nije se puno govorilo o igri na predstavljanju, ali Karoglan je nekako u pola glasa tematizirao igranje s jednom ili dvije 'šestice', što znači da razmišlja o igri s jednim zadnjim veznim. Kako nema Žapera, to bi onda mogao biti Niko Sigur, premda je još rano za reći hoće li se odmah odlučiti za promjenu sustava u 4-1-4-1 ili 4-3-3 umjesto dosadašnjih 4-2-3-1. Govorio je i da pomoć treba Marku Livaji, te da treba s puno više igrača dolaziti u završnicu što je spominjao i Leko, ali nije uspijevao, no povratak Pukštasa mogao bi to promijeniti. S obzirom da je Livaja igrao više od pola sata protiv Osijeka, izgledno je da je u boljem stanju te da će početi iznimno važnu utakmicu u kojoj Hajduku treba pobjeda kako bi barem privremeno opet izbio na prvo mjesto.

Ono što bi Karoglan još mogao napraviti jest promijeniti vratara, budući da u posljednjih šest utakmica Hajduk ima četiri poraza. Nije da je Ivan Lučić nešto kardinalno zgriješio, premda je mogao bolje reagirati na prvi gol, no ovo su trenutci kada se poseže za promjenama. Lovre Kalinić koji je prvi kapetan kluba u potpunosti se oporavio nakon ozljede koljena, još koji dan pa će se navršiti godina dana otkako nije branio u službenoj utakmici, no sada je sasvim spreman i željan nastupa. Uostalom, Lučić je došao kad se Kalinić ozlijedio i onda upao u prvu momčad nakon što je Leko nakon poraza u Maksimiru na klupu prebacio Karla Sentića. Kalinić je zbog ozljede izgubio priliku prošle godine ići u Katar na Svjetsko prvenstvo nakon što je morao na operaciju i dugi oporavak te čeka na povratak među vranice, ako ne već u Koprivnici, onda sigurno u utorak u Kupu protiv Jadrana u Pločama koji vodi nekadašnji trener Bijelih Mišo Krstičević i gdje se sprema velika fešta jer dolaze Bijeli.

No, prije treba proći Koprivnicu, uvesti neke svoje postulate, a novi trener obično donese energiju. Došao je u poznati ambijent nakon što je ove sezone počeo u Istri i vrlo brzo bio smijenjen, no u Hajduku nema poraza, jer je u 12 službenih nastupa upisao osam pobjeda i četiri remija u prošlom mandatu.



Tagovi

HajdukMislav KaroglanIvan LekoLukša JakobušićLovre KalinićIvan LučićMarko LivajaSlaven BelupoHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti