Foto studio Fokus Sisak
Foto studio Fokus Sisak

'Keramičari' osvojili Petrinju, završnice turnira u Splitu i Zadru, a posljednji se igra u zagrebačkim Šestinama

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 21.08.24. | 18:24

Treće izdanje Malonogometnog turnira u Petrinji prokomentirao nam je i poznati domaći malonogometaš Daniel Matković.

Malo po malo, mjesec po mjesec, turnir po turnir i polagano se približavamo kraju 'kvalifikacijskog' ciklusa za prvo izdanje Germania kupa, pozivnog malonogometnog turnira koji će se 5. i 6. listopada održati u Sportskom centru Agram u Zagrebu.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Prošli tjedan završilo je treće izdanje Malonogometnog turnira Petrinja, u tijeku je splitski turnir Dani malog baluna Marina te zadarski Memorijalni turnir Antonio Jurjević. Posljednji 'kvalifikacijski' turnir bit će prava poslastica. Na zagrebačkom turniru MNT Šestine – Mlinovi sudjelovat će neke kultne zagrebačke malonogometne momčadi poput Poliklinike Milojević (osvajač Voltinog), Unijabetona (osvajač Vrapča), Turbine (osvajač Kajzerice) te jakih momčadi Jet Star Lumini Digital, Tupek Auto i drugih...

Više o MNT Šestine - Mlinovi možete pronaći OVDJE.

No, prije nego što se fokusiramo na završnicu turnira u Splitu, Zadru te početak turnira u Šestinama, red je da rezimiramo treće izdanje MNT Petrinje.

Petrinja je poznato hrvatsko malonogometno središte, a njen lokalni klub Petrinjčica rasadnik je hrvatskih malonogometaša i futsalaša među kojima se ističu Tihomir Novak (inače rodom iz Kutine), Kristijan Grbeša, Daniel Matković, Mijo Rimac i drugi...

Već 27 godina u Petrinji se održava Turnir ulica, kvartova i pridgradskih naselja Grada Petrinje koji je lokalnog karaktera, odnosno na kojem se, kako sam naziv kaže, petrinjske ulice, kvartovi i pridgradska naselja natječu za najbolju malonogometnu momčad u gradu i okolici.

MNT Petrinja je, pak, turnir koji privlači momčadi iz ostalih dijelova središnje i sjeverne Hrvatske. Tako je treće izdanje turnira osvojila poznata zagrebačka malonogometna momčad Keraterm (pojačana s trojicom lokalnih 'španera'). Keraterm je u finalu, nakon bespoštedne borbe i utakmice bez golova, svladao Caffe bar Chivas/Fiil elektro boljim raspucavanjem sedmeraca. Zanimljivo, 'Keramičari' su u u grupnoj fazi natjecanja (četiri utakmice) primili samo jedan gol. Dalje, u četvrtfinalu su svladali Tuttosport/Pekarnu Martinaj s 1-0, a u polufinalu još jednu pekarnu Besu s također 1-0. Dakle, Keraterm je u nokaut fazi turnira zabio 'samo' dva pogotka, ali im nitko nije uspio probiti keramički zid kojeg je na gol postavio lokalni golman Vladimir Pezić koji je na cijelom turniru (sedam utakmica) samo jednom kapitulirao..

"Cijeli turnir prošao je u fantastičnom ambijentu. Na kraju je odaziv ekipa i gledatelja bio vrhunski iako se turnir igrao u dosta nezgodnom terminu, u kolovozu, kada je dosta igrača i gledatelja bilo na moru. Iduće godine ćemo malo korigirati termin odigravanja turnira tako da će odaziv, čvrsto vjerujem, biti još i bolji. Turnir je prošao bez ikakvih repova, igrao se odličan, fer i korektan mali nogomet. Publika se sjajno zabavljala, a organizirali smo i humanitarnu tombolu za učenike slabijeg imovinskog stanja OŠ Dragutin Tadijanović", rekao nam je organizator turnira Daniel Matković koji je u karijeri igrao za nekoliko futsalskih prvaka države, Nacional, Novo Vrijeme, Futsal Dinamo i Uspinjaču Gimku čije je redove pojačao ovog ljeta..

Turnir se igrao na atraktivnoj lokaciji, Rukometnom stadionu u Petrinji, a kakva je atmosfera vladala na turniru možete provjeriti u službenom 'after movie' videu kojeg možete pogledati OVDJE

Sve o Germania kupu 2024 pronađite OVDJE, a popis svih dosadašnjih 'kvalifikacijskih' turnira i osvajača OVDJE.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.


.


Tagovi

Germania kupGermania kup 2024

Ostale Vijesti