Kemba vodio Celticse do pobjede u Dallasu, Heat ukrao show u Phili (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | čet. 19.12.19. | 07:47

Puno košarkaške akcije noćas diljem Sjedinjenih Država.

Noćas je igrano devet susreta NBA lige, a u njima i dvije momčadi hrvatskih igrača. Ali Ante Žižić, kao ni Mario Hezonja, nisu dobili sekunde na parketu.

Boston Celticsi su prekinuli negativni mini-niz na vrućem terenu u Dallasu protiv Mavericksa, koji su 800. puta za redom rasprodali dvoranu. Utakmica je završila rezultatom 103:109, a tri perjanice rostera Brada Stevensa bili su Kemba Walker s 32, i ove godine procvali Jaylen Brown sa 26 poena. Jayson Tatum dodao je 24.

Kristaps Porzingis sa 23 poena i 13 skokova je bio najistaknutiji kod domaćina (morao izići iz igre zbog šest osobnih pogrešaka u zadnjoj minuti utakmice), a Seth Curry je ugradio 20 poena.

Mavericksi su zadržani na samo 18 poena u trećoj četvrtini, te se u tim trenucima najviše osjetio izostanak Luke Dončića, više nego u pobjedi nad Milwaukee Bucksima u ponedjeljak. Općenito šut obje ekipe je bio prilično ispod razine, po 40%, a ni gosti nisu bili bez važnih igrača. Nedostajali su Gordon Hayward i Marcus Smart, koji je propustio četvrtu utakmicu uza redom.

Dallas je vodio većim dijelom utakmice do malo pred kraj treće četvrtine, kada Boston nakon dužeg vremena preuzima vodstvo. Na polovici četvrte tricom Tatuma dolaze na osam poena razlike, a pet vezanih poena Kembe Walkera prednost podebljava na dvoznamenkasti broj. 17-erostruki prvaci mirno privode utakmicu kraju i ne ispuštaju prednost koja je od početka zadnje dionice samo rasla.

Da Miami Heat igra odlično ove sezone, već su mnogi shvatili. Jedni od prvih favorita Istoka Philadelphia 76ersi poraženi su od Heata na svom terenu 104:108, po prvi puta ove sezone. U dosadašnjih 14-0 ugrađena je i pobjeda protiv današnjeg protivnika prošlog mjeseca, no noćas su igrači Erika Spoelstre pokazali da su naučili iz toga.

Povratak je ovo bio Jimmyja Butlera u dvoranu u kojoj je proveo veći dio prošle sezone, a iz nje je otišao s osmijehom na licu. Kod pobjednika su se najviše istaknuli ''neočekivani'' junaci sezone, Kendrick Nunn s 26 poena (4/8 za tri poena) i Bam Adebayo s 23 i devet skokova.

Joel Embiid odigrao je utakmicu donekle po svojim standardima i uknjižio 22 poena i čak 19 skokova, no to nije pomoglo, kao ni 20 koševa Tobiasa Harrisa.

Phila je uredno vodila sve do otprilike dvije trećine druge dionice, kada gosti serijom 27-7 preuzimaju vodstvo koje ne puštaju sve do kraja. Butler, koji je bio žrtvom uzvika iz publike, na 34 sekunde do kraja košem je stavio pod kontrolu niz domaćina kojim su nastojali izvesti preokret u završnici.

„Nekad jednostavno nije tvoja noć.“, rekao je trener Sixersa Brett Brown. Na pitanje kako izgraditi dinastiju, samo je jednostavno odgovorio:

„Gregg Popovich i Pat Riley.“

 

NBA rezultati:

Washington Wizards – Chicago Bulls 109:110 (OT)

Detroit Pistons – Toronto Raptors 99:112

Cleveland Cavaliers – Charlotte Hornets 100:98

Philadelphia 76 – Miami Heat 104:108

Oklahoma City Thunder – Memphis Grizzlies 126:122

Minnesota Timberwolves – New Orleans Pelicans 99:107

Denver Nuggets – Orlando Magic 113:104

Dallas Mavericks – Boston Celtics 103:109

Portland Trail Blazers – Golden State Warriors 122:112  

 

(foto: Reuters)

 


Tagovi

Pat RileyGregg PopovichErik SpoelstraBam AdebayoBrett BrownTobias HarrisJoel EmbiidKendrick NunnJimmy ButlerGordon HaywardMarcus SmartKristaps PorzingisJaylen BrownJayson TatumBrad StevensKemba WalkerAnte ŽižićMario HezonjaNBAPhiladelphia 76ersMiami HeatBoston CelticsDallas Mavericks

Ostale Vijesti