Hrvoje Jelavic/PIXSELL
Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Kartelo: „Možda budemo mijenjali sustav, čak i usred susreta, ovisi kako će igrači reagirati“

Vrijeme Čitanja: 2min | pet. 18.10.24. | 17:43

Novi trener naglasio je da žele direktnost i okomitost

Šibenik i Osijek odigrat će utakmicu 12. kola HNL-a u sutrašnjem ranijem terminu od 16 sati. Na Šubićevac će Slavonci na noge Narančastima koje vodi novi trener, Marko Kartelo, koji je danas najavio utakmicu i pri tome predstavio i svoje pomoćnike Marija Jovića i Marina Oršulića.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

"Marin je nekoliko godina trener seniorskih momčadi, uglavnom u trećem rangu. Trener-pobjednik, kako volim reći, bio je dvaput prvak lige s momčadi koje je vodio. Marijo je skoro devet godina gradio svoj nogometni put u Norveškoj, kao trener i sportski direktor. Pisalo se svašta o tome tko će što raditi, uglavnom, Marin je moj prvi pomoćnik, zadužen za praktične stvari na terenu, a Marijo je zadužen za analitički dio. Sve što smo pripremali i analizirali za Osijek, to smo najviše napravili na samom treningu s igračima. Najviše volimo raditi na stvarima baš na samom treningu. Nema straha za ovu ni za sljedeće utakmice", rekao je novi trener Šibenika, prenosi ŠibenikIN.

Kartelo je čestitao svom prethodniku Mariju Careviću na dobrom poslu.

"Što se tiče posljednje utakmice, radili smo ovaj tjedan najviše na segmentu agresivnosti, koja je tad nedostajala. Moji suradnici i ja jednako razmišljamo, teško je sve napraviti u dva, tri treninga, ali želimo direktnost i okomitost."

Pozo se skroz priključio treningu, ali neće biti još u konkurenciji, a kod Punčeca je sad sve u redu, no nedostajat će Perić zbog tri žuta.

"Bakić je odradio jedan trening pa ga možda, baš zbog agresivnosti, zamijeni Roca. Prekodravac i Kavelj su također ocijenjeni kao igrači koji bi u sredinu mogli donijeti više borbenosti. Za Gržana je kazano da ga se i dalje treba dozirati, s obzirom da nije prošao pripreme na početku sezone."

Sistem 3-5-2 će mijenjati, ali postupno.

"Nakon godine i pol igranja u jednom sistemu, nije lako igračima odjednom se prilagoditi na nešto drukčije. Dosta smo razmišljali o tome, možda budemo mijenjali sistem čak i usred susreta. Znamo kako želimo igrati, ali ne znamo kako će igrači reagirati. Promjene svakako moraju doći."



Tagovi

Marko KarteloNK ŠibenikHNL

Ostale Vijesti