Marko Lukunić/PIXSELL
Marko Lukunić/PIXSELL

Karoglan s Hajdukom ima samo jedan plan, biti slavom ovjenčan

Vrijeme Čitanja: 4min | uto. 19.12.23. | 08:01

Trener Bijelih koji drži prvo mjesto, neporažen je u dva mandata

Hajduk ima pravo biti zadovoljan, jer jesenski je prvak, ostao je neporažen u Maksimiru nakon 0-0 odigravši obrambeno odličnu utakmicu, a trener Mislav Karoglan pokazao je da može odigrati i takve utakmice.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Jer protivnik je bio drugačiji kojemu je više trebala pobjeda, a još se k tome zove i Dinamo i kao što će jedan Hajdukov fan reći, ovaj bod je sladak.

„Eto, pokazali smo da možemo odigrati na bod i sada je sve u našim rukama. Treba ih dobiti još jednom u Splitu. To mogu samo velike momčadi“, poručio je dugogodišnji pretplatnik s istočne tribine koji je i pogodio ishod, ali nije ga naplatio jer teško mu je bilo što igrati osim pobjede Hajduka.

Potpisnik 'negledljivog derbija' kako su ga mnogo kolege i sugovornici nazvali je Karoglan koji je još uvijek neporažen, ruku mu je dao i kolega Sergej Jakirović, ali za nogometne trenere bilo je tu zanimljivih stvari. Dinamo je imao plan preko Takura Kaneka raditi dar-mar po desnoj strani svog napada, još kad je tu Hajduk imao slabiju točku zvanu Ismaël Diallo koji je dobio treći žuti karton i neće ga biti u idućem susretu.

Imao je Hajduk raspoložene stopere Filipa Uremovića i Zvonimira Šarliju, koji su učinili da Bruno Petković nema svoj dan, dokazali da nema Hajduk slučajno najbolju obranu u HNL-u koja je primila samo deset golova na čelu s vratarom Ivanom Lučićem. Ali obrana je dio taktike i riskiranje, premda se pokazalo da Hajduk nije bio baš dobar, odnosno ne zna igrati na kontranapade, jer i Rudeš je više puta izašao u Maksimiru pred vrata Modrih.

No, na stranu Derbi, Karoglanu treba skinuti kapu za sve što je napravio otkako se vratio u Hajduk nanizao je šest pobjeda i dva remija, prošao u četvrtfinale Kupa i sasvim je realan kad ponavlja kako tablica nije realna, jer Dinamo ima dva susreta, a Rijeka jedan manje. No, još u prošli petak, rekao je je:

„Mi ćemo i u ponedjeljak biti prvi, bez obzira na rezultat u Maksimiru. Uvijek je lijepo da si lovina to znači da si na vrhu, a derbiji su uvijek 50-50“, kazao je u najavi uz poslovično dodatak da nije važno gdje si za Božić nego u svibnju.

No njegove su brojke impresivne, ukupno je u dva mandata vodio 21 utakmicu Hajduka u dva natjecanja i ostvario jer ima 15 pobjeda i šest remija u službenim susretima.

Pisali smo već da se u Hajduk možda ne bi ni vratio da s Istrom 1961 na početku prvenstva nije doživio težak poraz od cimera iz igračkih dana Sergeja Jakirovića koji ga je s Rijekom pobijedio s čak 6-0 nakon što mu je uručen otkaz, pa je čekao i dočekao novu priliku kada se predsjednik Bijelih odlučio zahvaliti se Ivanu Leki. Bilo je to nakon poraza na Poljudu od Osijek s tek pristiglim Zoranom Zekićem, no od tada se puno toga promijenilo, premda Leki nitko ne može oduzeti sve bodove koje je ostvario s Hajdukom i praktički složio momčad.

Oglas

Zaigraj odmah, Germania!


Igre na sreću mogu dovesti do ovisnosti. Igraj odgovorno.

Karoglan je doveden kao rješenje do kraja sezone, a nedavno na pitanje o produljenju i novim uvjetima, samo je rekao da o ugovoru puno ne razmišlja niti im puno vjeruje. Sad u drugom dijelu ima priliku ući u povijest kao čovjek koji je donio Hajduku titulu nakon sušnih 19 godina. Bio bi ovjenčan slavom i upisan u povijesne knjige te dokazao da ne moraš biti izvanserijski igrač ili legenda kluba, kao neki u prošlosti koji su to radili.

Međutim, već na startu nastavka čekaju ga jako dvije teške utakmice, Jadranski derbi s Rijekom na Poljudu koja još uvijek po riječima trenera Željka Sopića ima aspiracija za naslov, pa onda gostovanje na Pampasu s Osijekom koji bi se trebao pribrati do tada. Ako prođe s uspjehom te dvije prepreka, počet će se više spominjati 29 službenih utakmica bez poraza 21 u HNL-u i osam u Kupu koje je u dvije sezone spojio Ivan Katalinić u dvije sezone, ali u jednoj kalendarskoj godini (1995.).

Ali, polako, treba ići korak po korak, dobro se pripremiti, zaliječiti što više igrača koji su izvan stroja, odraditi prijelazni rok, ukomponirati povratnika Nikolu Kalinića kojega je baš Karoglan želio natrag i s njim sve dogovorio te što je ujedinio svlačionicu.



Tagovi

Mislav KaroglanHajdukDerbiGNK DinamoHNK RijekaJadranski derbiNK OsijekNikola KalinićIvan LekoIvan KatalinićLukša JakobušićHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti