Karlo Lusavec/osobna arhiva
Karlo Lusavec/osobna arhiva

Karlo Lusavec za Germanijak: "Postonjskog je nemoguće zamjeniti, a Varaždin vraćamo u gornji dom HNL-a"

Vrijeme Čitanja: 3min | sub. 20.08.22. | 12:00

Mladi veznjak Varaždina projekt je kluba i prirodan nasljednik kapetana Igora Postonjskog pred kojim je dugo razdoblje oporavka od loma noge

Mladi Karlo Lusavec (18) s klupe za rezervne igrače pratio je utakmicu u Gradskom vrtu kada je kapetan Postonjski ostao ležati s bolnim grčem nakon duela s Caktašem.

“Bili smo blizu i točno čuli zvuk kada je pukla noga. U prvi mah nismo bili svjesni što se dogodilo, ali kada smo vidjeli da se ne diže odmah je postalo jasno. Trener me poslao na zagrijavanje, tako da nisam gledao što se događa. Vrlo brzo sam ušao u igru”, prisjeća se Karlo Lusavec koji je opravdao povjerenje trenera Kovačevića i prema svemu sudeći ovaj 18-godišnjak trebao bi zamijeniti Postonjskog sljedećih nekoliko mjeseci.

“Prije svega smatram kako je njega nemoguće zamijeniti. On nije samo motor momčadi i kapetan, već osoba koja se brine o svemu. Od atmosfere, do radne etike. Baš je nezamjenjiv. No, svjestan sam odgovornosti i prilike koju sam dobio i dat ću sve od sebe da opravdam povjerenje trenera i navijača, naravno i kapetana”.

Igor Postonjski je svaki dan na treningu Varaždina. Dođe, malo porazgovara s igračima i povuče se sa strane. I u petak uoči posljednjeg treninga pred utakmicu sa Šibenikom, kapetan je bio s momčadi.

“On drži atmosferu, nije odustao od toga niti sada dok je ozlijeđen. Obećao je doći na utakmicu”, priča nam Lusavec koji je dijete Varaždina. Lani je prepoznat kao projekt kluba te je dobio priliku u 2. HNL u kojoj je upisao minutažu u 25 utakmica.

“Puno mi je značilo to sazrijevanje, pogotovo na nekom fizičkom planu jer svi znamo kako je druga liga fizički zahtjevnija od ove prve u kojoj više do izražaja dolazi tehnički nogomet. Mislim da sam dobro odigrao, stekao određeno iskustvo i da sada dolazi nadogradnja. Svjestan sam da moram koristiti svaku priliku ako želim napredovati”, jasno će naš sugovornik.

Varaždin je u sezonu ušao porazom od Slaven Belupa. Potom je slijedio trijumf u Puli, poraz od Hajduka te dva remija gdje im nitko nije davao grama šanse.

“Čini mi se kako smo u prvo kolo ušli preplašeno i zasluženo izgubili. Potom smo se skupili i krenuli igrati na način na koji smo to činili prošle sezone. Protiv Hajduka smo išli na glavu, vratilo nam se protiv Dinama i Osijeka”, rezimira Lusavec koji naglašava kako je jedini način na koji Varaždin može igrati da spusti loptu na zemlju i što manje se prilagođava protivnicima.

“Igrajmo smo svoj stil. Dakle, spustiti loptu na zemlju i pokušavati se nadigravati s protivnikom. Meni to odgovara, mislim da i mojim suigračima”.

Karlo Lusavec je mladi reprezentativac Hrvatske koji se nada da će i dalje dobivati pozivnice. Trenutno je u U20 reprezentaciji a s minutažom u Varaždinu dobio je i na popularnosti.

“Sve više me ljudi prepoznaje, prilazi mi, razgovaramo. Moram priznati da mi to ne smeta. Čast mi je dijeliti vrijeme s navijačima i to me motivira”.

Slobodnog vremena je jako malo, Lusavec ga najčešće provodio sa suigračima. Najbolji je sa Šegom, a kada uhvati više od par sati slobodnog vremena zaputi se u svoje selo Pece pored Budinščine gdje je obiteljska kuća.

“Malo pomognem roditeljima, malo se opustim s obitelji i to me ispunjava. Život profesionalaca je pun uspona i padova, a osim što uvijek moraš biti na najvišoj razini, jako je bitno okruženje. Mene opušta to vrijeme s obitelji i ne propuštam te trenutke s njima”.

Ambicije Karla Lusavca za sada su isključivo vezane uz Varaždin.

“Uopće ne razmišljam o ničem drugom nego da svaki trening, svaku utakmicu iskoristim na najbolji mogući način. Da napredujem, dobijem na iskustvu pa ćemo vidjeti gdje će me taj put odvesti. Sretan sam što nosim dres Varaždina i vjerujem da je došlo vrijeme da se klub vrati tamo gdje mu je i mjesto; u gornji dom HNL-a”, završio je Lusavec.

HNL, 6. kolo

Petak, 19. kolovoza

Slaven Belupo – Gorica 2:1

Subota, 20. kolovoza

Varaždin – Šibenik, 18.30

Dinamo – Osijek, 21.05

Nedjelja, 21. kolovoza

Istra 1961 – Rijeka, 18.55

Hajduk – Lokomotiva 21.05

*Igre na sreću mogu izazvati ovisnost. Igraj odgovorno. 18+


Tagovi

Karlo LušavecNK VaraždinIgor PostonjskiHNLHrvatska nogometna liga

Ostale Vijesti