Action Images via Reuters/Carl Recine
Action Images via Reuters/Carl Recine

Kaneov torpedo dovoljan samo za remi protiv Poljske, Njemačka sigurna u Rejykaviku (VIDEO)

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 08.09.21. | 22:05

Iz dana u dan, status favorita je sve teže opravdati

Gotovo je!

Mini kvalifikacijski ciklus za odlazak na Svjetsko prvenstvu u Kataru je iza nas, nogometaši se sutra vraćaju u svoje matične klubove, za vikend nas čekaju nova uzbuđenja. Do tada, pratimo što se događalo na terenima diljem starog kontinenta. Odigrano je ukupno 13 susreta, mi izdvajamo ono najzanimljivije.

Danas ranije smo pisali o šok terapiji u Erevanu. Armenija je imala sve u svojim rukama do samog kraja susreta, a onda se pojabio Noah Frick i donio bod Lihtenštajnu. Donedavni “davljenik bez pitanja” je tako priredio veliko iznenađenje na istoku za početak današnjeg reprezentativnog druženja.

Najzvučniji dvoboj dana ispratili smo na stadionu PGE Narodwy u Varšavi. Poljska je nakon visoke pobjede protiv San Marina ugostila Gordi Albion. Očekivanja od ove utakmice su bila velika, no ovog put se, barem u prvom poluvremenu treslo brdo uz rođenje jednog malog miša. 45 minuta bez pogodaka i pravih prilika natjeralo je i one najzagriženije fanove da okrenu kanal. Najzanimljiviji dio prvog dijela stigao je na samom kraju kada su se Maguire i Glik porječkali pri ulasku u tunel. Toliko o tome.

U drugom dijelu smo ipak vidjeli pogodak. Tek je u 75. minuti mreža prvi put zatresena, no na žalost domaćina, strijelac nije bio Lewandowski već Harry Kane. Kapetan Engleske je još jednom dokazao zašto je Manchester City htio za njegove usluge izdvojiti preko 100 milijuna eura. OVAKVE pogotke zabijaju samo znalci. I baš kad su se gledatelji počeli spremati, eto nam Poljaka. U zadnjim trenucima susret,a za konačnih 1:1 gađa Szymanski. Malo sreće, i puno upornosti za remi koji će Poljacima dobro doći u borbi za drugo mjesto sa sjajnim Albancima.

Italija je pak, nakon dva remija zaredom (Švicarska i Bugarska) odlučila nešto ozbiljnije napasti Litvu. To im je i uspjelo. Nakon 45 minuta igre bilo je 4:0 za domaće koji su danas zaigrali na stadionu Sassoula. Pregled prvog poluvremena potražite na poveznici ispod.

U drugom poluvremenu smo peti pogodak čekali malo manje od deset minuta. Di Lorenzo je htio nabaciti u peterac, tamo su dvojica u plavim dresovima čekali loptu sami kao duhovi, no ona se već sama od sebe poslala u mrežu. Potpuni potop Litve. Gol pogledajte na OVOJ poveznici.

Što se tiče skupine J, onoj gdje nastupa i Armenija i Lihtenštajn, situacija polako počinje izgledati – očekivano. Nakon dobrog ulaska Sj. Makedonije i Armenije u kvalifikacijski ciklus, Njemačka se “probudila” i s dvije vezane pobjede preuzela vrh tablice. Prvo su deklasirali Armeniju sa 6:0 a danas i island s 3:0 i to u gostima. Gost je u vodstvo već u četvrtoj minuti doveo Gnabry. Čini se da je mantra čvrstih i ratobornih Islanđana pomalo zaboravljena. Barem u ovim kvalifikacijama. Nijemci su se bez problema ušetali u gol. Pronađite ga OVDJE.

U nastavku utakmice su povećali na 3:0 i stali. Doduše, stali su zbog Wernera. Timo je prvo promašio nemoguće (link), a potom ipak stigao do gola u samom finišu susreta. Gol pronađite OVDJE. S 15 bodova u šest odigranih utakmica, toliko im je bilo i dovoljno. Gol razlika je monstruozna, 17:2

Spomenimo još na kraju kako se Španjolska namučila u gostima kod Kosova, završilo je "samo" 2:0 za Furiju, a ništa lakše nije bilo ni Belgiji koja je istim rezultatom slavila protiv Bjelorusije. Za iznenađenje su se pobrinuli i Grci pobijedivši favoriziranu Švedsku s 2:1.

REZULTATI OSTALIH UTAKMICA:

ARMENIJA – LIHTENŠTAJN 1:1

ALBANIJA – SAN MARINO 5:0

BJELORUSIJA – BELGIJA 0:1

GRČKA – ŠVEDSKA 2:1

ISLAND – NJEMAČKA 0:4

ITALIJA – LITVA 5:0

KOSOVO – ŠPANJOLSKA 0:2

MAĐARSKA – ANDORA 2:1

POLJSKA – ENGLESKA 1:1

SJ.MAKEDONIJA – RUMUNJSKA 0:0

SJEVERNA IRSKA – ŠVICARSKA 0:0

WALES - ESTONIJA 0:0



Tagovi

kvalifikacije za Svjetsko prvenstvo 2022. godineItalijaLitvaPoljskaEngleska nogometna reprezentacijapoljska nogometna reprezentacija

Ostale Vijesti