Ivo Čagalj/PIXSELL
Ivo Čagalj/PIXSELL

Kaliniću, tko je sljedeći nakon Rakete? Hajduk ima samo jednu želju!

Vrijeme Čitanja: 3min | pon. 22.07.24. | 08:01

Na Poljudu sportski direktor slaže treneru Gattusu reprezentativnu momčad od sadašnjih, bivših i budućih Vatrenih

Nakon što je pet tisuća ljudi, navijača Hajduka, pozdravilo Ivana Rakitića, novo pojačanje Bijelih i najtrofejnijeg igrača u povijesti HNL-a s međunarodnim pokalima i srebrnom medaljom oko vrata koju je osvojio s Hrvatskom, Bijeli se okreću europskim obvezama koje ih čekaju u četvrtak na Poljudu. Euforija je počela, skandiralo se Rakitiću „Hoćemo titulu!“ i pjevalo „Samo jednu želju imam...“, emocije su proradile s obje strane...

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Kao čovjek iz dijaspore, došao je Rakitić domovini svojh predaka vratiti ono što je doživio igrajući za Hrvatsku koja mu znači sve, a oko vrata umjesto kolajne bio mu je Hajdukov šal, ogrnut njime stao je pred masu koja ga je oduševljeno čekala da se pojavi na terasi Bijelog salona prije press konferencije na kojoj je u društvu predsjednika Ivana Bilića i realizatora Nikole Kalinića koji se sada bavi drugačijom realizacojom nego u igračikim danima te umjesto davanja golova, treneru Gennaru Gattusu daje – nogometaše.

A nogometaš iz naše priče, Rakitić kojemu je 36 godina došao je na neobičan način uz nagovor vjenčanog kuma Marka Bralića Keta odrekavši se ekstra zarade u Saudijskoj Arabiji kako bi u aranžmanu od milijun eura plaće koju pokrivaju Hajduk i Tommy u omjeru 60-40 budući da je tvrtka-partner Bijelih podignula godišnju gažu koju daje splitskom klubu.

Brzinski događaj koji je potrajao nekih sat vremena kada se masa razišla kao i dim od pirotehnike, dokaz je da Hajduk radi sve kako bi ponajprije ušao u skupinu Konferencijske lige, a potencijlnog suparnika u 3. pretkolu znat će već ovog ponedjeljka. U četvrtak se očekuje fešta na Poljudu, prvi dvoboj 2. pretkola protiv HB Torshavna na kojemu će Rakitić još jednom biti toplo pozdravljen, ali tada već s nekoliko treninga u nogama. Nadaju se Bijeli proći tu prepreku, jer su nositelji i favoriti, bar u ovoj rundi.

Hajduk Raketu ima mogućnost prijaviti UEFA-i na popis već za utakmice kontra suparnika s Ovčjih Otoka, a vidjet ćemo hoće li žuriti, jer ipak nije igrao neko vrijeme, tek je posljednjih dana nakon što je radio u vlastitom aranžmanu, trenirao po posebnom programu koji mu je dao Gattuso sa stožerom.

Međutim, Gattuso misli da će europski susreti s kolegom Adolfom Sormanijem, biti zahtjevni, jer nisu više protivnici iz egzotičnih zemalja tako lagani, pa je izvjesnije da će Hajdukovo novo pojačanje biti u kadru za Slaven Belupo 4. kolovoza kada Bijeli otvaraju domaće prvenstvo na Poljudu.

Iza njih će tada biti deset odrađenih utakmica što je dovoljno vrijeme za uigravanje, iako su Abdoulie Sanyang Bamba i Rakitić stigli kasnije, Ivan Perišić ima tek jedno poluvrijeme u nogama u sklopu priprema nakon što je odradio Euro i bio na odmoru. A Aleksandar Trajkovski i Niko Sigur su bili ozlijeđeni, vidjet ćemo hoće li se vratiti u kadar do ovog četvrtka.

Nikola Kalinić koji je i sam bio reprezentativac do rastanka u Rusiji zbog nesuglasica s izbornikom Zlatkom Dalićem ima na plaći čitav niz sadašnjih, bivših i budućih Vatrenih.

Perišić se nada biti ponovno važnom karikom kod Dalića kada uđe u pravu formu, dres s kvadratićima nosili su Lovre Kalinić, Filip Uremović, Dario Melnjak i Marko Livaja, dok je Sigur bio na pretpozivu za Euro, te će vjerojatno kada se krene u pomlađivanje i on dobiti svoju šansu za debi.

Tu su još Ismael Diallo, Trajkovski, Emir Sahiti, Madžid Šošić i Bamba koji su reprezentativci svojih zemalja, ima ih u mlađim selekcijama, a predvodi ih Amerikanac Rokas Pukštas, da ne nabrajamo sve one koji su u kadru nacionalnih momčadi pod Hrvatskim nogometnim savezom.

Ono što se još čeka jest centralni napadač koji bi rasteretio Livaju, a hoće li to biti Edin Džeko kojemu je Jose Mourinho doveo 'ljutu' konkurenciju u Feneru, sportski direktor Hajduka Kalinić nije decidirano odgovorio, učinio je to diplomatski jer je BiH reprezentativac još uvijek vezan ugovorom s turskim klubom.



 


Tagovi

HajdukIvan RakitićNikola KalinićGennaro GattusoIvan PerišićMarko LivajaLovre KalinićFilip UremovićEdin DžekoAbdoulie Sanyang BambaNiko SigurEmir SahitiIsmaël DialloRokas PukštasAntonio MelnjakKonferencijska ligaHB TórshavnSlaven BelupoHrvatska nogometna ligaHrvatska nogometna reprezentacijaMadžid Šošić

Ostale Vijesti