Ivana Ivanović/PIXSELL
Ivana Ivanović/PIXSELL

Kalinićeva linija je užarena! Evo što se može dogoditi do kraja Hajdukova prijelaznog roka...

Vrijeme Čitanja: 3min | sri. 04.09.24. | 08:01

Ostalo je još malo vremena za rješavanje eventualnih posudbi za dva kritična mjesta

Dva imena na listi Hajdukovih želja provlače se posljednjih dana kao potencijalna pojačanja Bijelih koja bi mogli doći na posudbu.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Nije rijetkost da nekadašnji igrači s Poljuda znaju poslije u karijeri naići na poteškoće sa statusom i minutažom u svojim novim klubovima, pa stu tako dvojica sa sličnom sudbinom ponovno na radaru sportskog direktora Nikole Kalinića koji je sigurno stalno na mobitelu, linija mu je užarena.

Glavni čovjek za struku Bijelih koji su ovo ljeto prodali Emira Sahitija u HSV za 1,2 milijuna eura, a prodaju Rokasa Pukštasa nisu uspjeli realizirati jer Parma nije zadovoljila njihove apetite, trebao bi ovog četvrtka pronaći rješenja za napadača koji bi rasteretio Marka Livaju i veznog koji bi ubrzao igru.

Jan Mlakar i Toma Bašić su se činili kao idealna rješenja, ali stvari nisu jednostavne, jer obojica imaju ugovore kojima su im zajamčena primanje koja Hajduk ne može pokriti.

Možda bi i mogao da se uspio riješiti Yassinea Benrahou i Leona Dajakua koji su rehabilitirani s transfer liste ili da se ostvarila prodaja Pukštasa.

No, i ovako ima nešto novca u blagajni Bijelih, izvijestio je trener Gennaro Gattuso nakon razgovora s nadređenima, pa je tako, također na posudbu, stigao Stipe Biuk čime je riješena priča oko krila, jer bi on i zdravi Abdoulie Sanyang Bamba trebali biti udarni dvojac. Gattusu je na raspolaganju još Bruno Durdov, 'katica za sve' Anthony Kalik, te spomenuti nerazdvojni dvojac Benrahou-Dajaku. Još ranije stigao Ivan Rakitić kao najtrofejniji igrač ikad u povijesti Bijelih koji se nada prvom pokalu u domovini.

Možda će se do četvrtka u ponoć nešto promijeniti što se tiče dolaska željene dvojice, ali se čini da je gazda Lazija Claudio Lotito stavio 'rampu' na odlazak Bašića jer nije lud trošiti novac na igrača koji nastupa u drugom klubu. S Mlakarom koji isto ne igra u Pisi, priča je od početka bila komplicirana.

No, ostavimo malu mogućnost da ipak dođe do zaokreta, a nije isključeno da se i nakon isteka roka u četvrtak u ponoć dogodi dolazak nekog s list od dvije i pol tisuće slobodnih igrača na europskom tržištu o kojima je javno govorio Gattuso.

Kalinića s Gattusom čeka posao raspoređivanja mladih igrača na posudbe, jer osim Tonija Silića, koji je otišao u Lokomotivu, (zasad) nisu usmjerili još nikoga u tri partnerska kluba.

Dojam je kao da Gattuso misli da će bolje napredovati kod njega na treningu nego u Širokom Brijegu, Radomlju ili Solinu. Na eventalnu preraspodjelu čekaju mladi koji baš i nemaju minutažu.

Marko Capan koji je na početku imao minutažu sada grije klupu, Borna Buljan je treći vratar, Luku Juraka nije Talijan koristio u službenim utakmicama, Mate Antunović se nada da neće dobiti konkurenciju kako bi imao više prostora, a tu su još Noa Skoko, Madžid Šošić, Roko Brajković, Niko Đolonga, Marino Skelin i Ante Kavelj kojima bi dobro došla sezona prvog ranga slovenskog ili BiH nogometa, no pitanje je koliko bi imali i tamo mogućnosti za igru kad Hajduk nije postavio svoju struku.



 


Tagovi

HajdukNikola KalinićToma BašićJan MlakarposudbaLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti