Nick Potts/PIXSELL
Nick Potts/PIXSELL

Kada je je Hrvatska zadnji put izgubila dvije u nizu, izbornik je smijenjen u avionu

Vrijeme Čitanja: 4min | ned. 15.10.23. | 23:26

Hrvatska je očito pročitana knjiga. No, veći je problem što oni koji trebaju reagirati - to ne čine. Ili ne znaju ili ne mogu. Sasvim svejedno. Ta igra beskonačnih dodavanja, bez ičeg konkretnog. Kao impotentni penzioner… Sve bi nešto napravio, a ne može ništa!

E sada je već postalo ozbiljno! Ondje gdje smo stali protiv Turske u četvrtak, nastavili smo u Cardiffu ove nedjelje. Čak i gore. A mislili smo da ne može gore… Hrvatska je u krizi. Ozbiljnoj do te mjere da nam opasno “visi” nastup na turniru za koji smo rekli da će biti teže ne otići na njega nego se plasirati.

Prouči cjelokupnu ponudu za nogomet na Germaniji i zaigraj odmah (Igraj odgovorno, 18+)

Više nemamo ništa u svojim rukama već moramo navijati za Tursku, odnosno da Wales ne dobije Tursku pred svojom publikom za mjesec dana. Dakako, pod uvjetom da Hrvatska dobije Latviju i Armeniju. A i to je upitno s ovakvom igrom… U protivnom ide se u play-off!

Vatreni su ponovno bili spori, bezidejni, bezopasni, jalovi. Okomitosti niti u tragovima, bez igre u međuprostoru. S očajnim reakcijama u obrani ali i u izostanku onih s klupe. Ponovno nas je Livaković držao na životu, dok su igrači molili Boga za neki prekid da pokušaju ugroziti domaćina. Kroz posjed im to nije išlo… I ponovno se počelo igrati nakon primljenih golova.

Hrvatska je očito pročitana knjiga. No, veći je problem što oni koji trebaju reagirati - to ne čine. Ili ne znaju ili ne mogu. Sasvim svejedno. Ta igra beskonačnih dodavanja, bez ičeg konkretnog. Kao impotentni penzioner… Sve bi nešto napravio, a ne može ništa!

Netko bi rekao da čim je tijesto loše, ne da se napraviti dobra pita. A očito je naše loše da lošije ne može biti. I ne može sada opravdanje biti izostanak Ivana Perišića jer niti jedna momčad na svijetu ne smije ovisiti o jednom igraču. Naime, tada to nije momčad. Vezni red nije bio na razini drugu utakmicu u nizu. No bar su se trudili. Neki. Neki nisu…

Frapantno zvuči podatak kako je Mateo Kovačić imao sličan broj dodavanja u prvom poluvremenu kao i Dominik Livaković na golu. Onaj isti Kovačić koji je u najavi utakmice rekao da jedva čeka istrčati, navući dres i pokazati pravo lice…

A Kovačić je u ovoj utakmici bio najbolji igrač - Walesa. Protiv Turske ništa bolji. Ispada da bi više koristio da je ostao u Manchesteru tijekom ove akcije reprezentacije. I on bi bio lider? Vođa? Lider u ovakvim utakmicama "jede travu" ako treba. Od Kove smo dobili beskrvno lutanje travnjakom. I skrivanje iza Luke Modrića.

Pitanje za Zlatka Dalića - zašto ga nije promijenio? Jel’ činjenica da Kova igra u Cityju automatski znači da mora biti u reprezentaciji i kada igra očajno? A nije mu prvi put.

Puno je tu pitanja na koje reprezentativci i stručni stožer moraju odgovoriti. Prvo sami među sobom, a potom ih komunicirati prema javnosti. A ne slati pred medije stalno Josipa Juranovića... Ovako dalje ne može. Nema nikakvog opravdanja za ono čemu je javnost i navijači svjedočili u ove dvije utakmice. Kao što nema garancije da se ovako može dobiti Latvija i Armenija, osnovni preduvjet da se ide kao drugi na Euro. Izbornik Zlatko Dalić preuzeo je odgovornost na sebe. To je nešto što se očekivalo. Svjestan je kako i on snosi dio krivnje. Pogotovo za izbor startera. Iako je u Osijeku bilo loše, napravio je tek tri izmjene od kojih je ona u kojoj je Vida dobio prednost pred Šutalom bila - nelogična. Kao i izbor lijevog beka. Da podsjetimo, kod prvog gola je Vida pretrčan, kod drugog je loše izbio loptu pa pustio Wilsona da puca sasvim neometan.

Inače, zadnji put kada je Hrvatska izgubila dvije utakmice u nizu, Igor Štimac je smijenjen u avionu koji je išao iz Škotske za Zagreb… Ne prejudiciramo jer krediti Zlatka Dalića su čvrsti i sve ovisi o njegovoj odluci. No, krediti se kada je reprezentacija u pitanju - tope poput sladoleda na ljetnoj žezi.



Tagovi

Zlatko DalićVatreniHrvatska nogometna reprezentacijaKvalifikacije za EuroKvalifikacije za Euro 2024

Ostale Vijesti