EXPA/ laPresse/ Spada
EXPA/ laPresse/ Spada

Jurić: "Znam već dva mjeseca da Brekalo ide, žao nam je, ali svatko donosi svoje odluke"

Vrijeme Čitanja: 2min | čet. 19.05.22. | 15:52

Hrvatski trener morat će pronaći zamjenu za krilnog igrača

Trener Torina Ivan Jurić pričao je na press konferenciji uoči sutrašnjeg ogleda s Romom. Osim o tome kako se nada da će njegova momčad na najbolji mogući način okončati prvenstvo, hrvatski trener je pričao i o planovima za ljeto. Točnije o potencijalnim pojačanjima, ali i igračima koji će dignuti sidro tijekom prijelaznog roka.

Jedan od tih koji će odseliti s torinske adrese je i Josip Brekalo. Hrvatski reprezentativac je na jednogodišnjoj posudbi iz Wolfsburga koja je Talijane koštala milijun eura, a oni su bili spremni i otkupiti njegov ugovor za 11 milijuna, ali od toga neće biti ništa. Potvrdio je to i Jurić.

„Znam već dva mjeseca da želi potražiti novi izazov. Moram mu se zahvaliti jer je bio veliki profesionalac i uvijek je sjajno radio na treninzima. Dao nam je puno, ali na kraju dana svatko donosi svoje odluke. Znam to već neko vrijeme, tako da ovo nije iznenađenje za mene. Ali nikada nisam sumnjao u njegovu posvećenost, kao i to da postoji ta opcija da ode na kraju sezone“, istaknuo je Jurić.

No još nije sasvim jasno gdje će Brekalo nastaviti karijeru, da li će se vratiti u Woflsburg ili će sreću potražiti negdje drugdje. Hrvatski reprezentativac je ove sezone zabilježio 31 nastup tijekom kojih je zabio sedam pogodaka i dodao dvije asistencije.

A što se tiče Jurića on ističe kako već radi na pojačanjima za iduću sezonu.

„Nećemo krenuti od nule. Na bokovima imamo igrače koji imaju mjesta za napredak, a u obrani ćemo mislim ostati bez Bremera. Imamo puno posla, ali ovo može biti jako dobro za nas. Probat ćemo naći dobre zamjene za Brekala i Bremera“.



Tagovi

Serie ATorinoJosip BrekaloIvan Jurić

Ostale Vijesti