Reuters
Reuters

Još jedan povratnik u HNL? Gojak je slobodan igrač i već ima ponude nekoliko hrvatskih klubova!

Vrijeme Čitanja: 3min | uto. 27.08.24. | 10:40

Bivši igrač Dinama i BiH reprezentativac uspio je isposlovati rastanak s mađarskim prvakom i u razgovorima je s nekoliko hrvatskih klubova

Slijedi li nam još jedan povratak u HNL? Naime, prema informacijama Germanijaka, Amer Gojak, bivši igrač Dinama, postao je slobodan igrač i mogao bi se idućih dana, do kraja prijelaznog roka (5.rujna) odlučiti za novu epizodu u hrvatskom nogometu. Za njega je zainteresirano nekoliko hrvatskih klubova, a sad kad ima 'papire' i ne treba za njega platiti odštetu, razgovori bi mogli postati konkretni.

Odigraj na svoje favorite u širokoj ponudi na Germaniji (Igraj odgovorno, 18+)

Amer Gojak prije dvije godine iz Dinama je otišao u Ferencvaros, na početku je sve izgledalo lijepo, igrao je, bio važan igrač mađarskog prvaka. Međutim, prošle jeseni počeli su problemi. Gojak je sve rjeđe bio u momčadi, mijenjali su se treneri, svaki je za njega javno imao samo riječi hvale, Gojak je odlično radio na pripremama, o čemu svjedoče i tekstovi iz mađarskih medija. Međutim, u klubu su iz nekog razloga odlučili da za njega nema mjesta u momčadi, a sve je kulminiralo ovog ljeta. Gojak je opet išao na pripreme s prvom momčadi, čak je i dao intervju u kojemu je rekao da treba zaboraviti loše razdoblje, da mu je drago što je opet u konkurenciji i da vjeruje da će ovo biti njegova sezona. Zabio je gol na pripremama, igrao dobro. A onda mu je, po povratku u Budimpeštu, rečeno da Fradi s njim više ne računa. Ali, da ne može otići besplatno, već da klub za njega traži odštetu. Ušao je pritom i u zadnju godinu ugovora, a neizvjesnost je trajala čitavo ljeto. Tek prije neki dan uspio je Gojak isposlovati raskid ugovora i dobiti slobodne papire. Neobična je politika Ferencvarosa, nije Gojak jedini primjer, nekoliko je igrača tamo doživjelo sličnu sudbinu, mađarski prvak kupuje, daje dobre ugovore, a onda brzo otpisuje i ne pitajući koliko to košta. Recimo, neobjašnjivo je da se Fradi tako olako odrekao i Samyja Mmaeea, stopera kojemu je, jednostavno, istekao ugovor i Dinamo ga je uzeo besplatno. Da je veliko pojačanje za Modre vidjelo se već u prvim utakmicama ove sezone, ako Ferencvaros ima nekoliko boljih stopera od njega, onda se radi o stvarno moćnoj momčadi. No, rezultati u Europi, gdje nije uspio pobijediti banjalučki Borac (0-0) u prvoj utakmici play-offa Europske lige sugeriraju suprotno.

I Amer Gojak bio je žrtva te politike, zadnji put bio je starter u prosincu prošle godine, a u 2024. nije odigrao niti minute. Naravno da bi se bilokoji klub teško odlučio platiti odštetu za igrača, koji je tako dugo bez utakmice, ali sad kad je slobodan igrač, situacija je ipak povoljnija. A među klubovima, koji ga žele i o njemu razmišljaju su i HNL klubovi, s nekima su razgovori već započeli. Gojak je spreman na povratak u Hrvatsku, gdje bi najbolje mogao revitalizirati karijeru i vratiti se na razinu, na kojoj je bio prije nekoliko godina. Tada je bio BiH reprezentativac, za Dinamo je odigrao 207 utakmica, zabio 20 golova, od kojih su neki bili vrlo značajni. Poput onoga Rosenborgu 2019., koji je Modrima donio plasman u skupinu Lige prvaka. Upravo na današnji dan prije pet godina... (T.N.)



Tagovi

Amer GojakFerencvarosHrvatska nogometna ligaLjetni prijelazni rok 2024.

Ostale Vijesti